UŠTEDELA SAM VIŠE OD 20.000 EVRA ZA GODINU DANA! Koristila četiri BRUTALNA pravila: Svi to želimo, a sada možemo i da probamo!
Foto: Shutterstock

NEVEROVATNO

UŠTEDELA SAM VIŠE OD 20.000 EVRA ZA GODINU DANA! Koristila četiri BRUTALNA pravila: Svi to želimo, a sada možemo i da probamo!

Žena -

Džesika Barkli (35) je ostala bez svoje uštede kada je u toku pandemije korona virusa otišla i na porodiljsko odsustvo, nakon toga bilo joj je potrebno da se vrati štednji, pa je to uradila u januaru prošle godine.

Njen metod štednje bio je izazov koji ne uključuje nepotrebnu potrošnju, a Džesika i njen partner Hari (43) sledili su četiri stroga pravila kada je u pitanju novac. Evo koja su to pravila.

Stvari koje morate da kupite nove

To su stvari poput hrane, higijene i onih stvari koje će se uskoro raspasti ili istrošiti.

- Većina stavki je bila prilično očigledna – naravno da ću kupiti pastu za zube – ali vežba kreiranja liste nam je veoma otvorila oči i naterala nas da razmislimo o tome šta nam je zaista potrebno i da li je bilo stvari u našim životima koje smo videli kao osnovne, a jednostavno nisu - kaže Džesika.

Stvari koje možete da nađete u second hand radnjama

Porodica je uglavnom tražila samo potrošne stvari, ali su kupili i jedan ili dva predmeta za kuću.

Stvari koje ne morate da kupite

Strogo „ne“ za porodicu bile su nepotrebne kupovine poput nove odeće za svadbe ili potpuno novog nameštaja.

- To je lista stvari za koje sam znala da ću pokušati da se ubedim da su neophodne tokom godine, a zaista nisu - kaže Džesika.

Recimo, pravila je ručno rađene čestitke za rođendane, a nameštaj je prepravljan kod kuće ako mu je trebalo osveženje.

„Siva“ zona

Porodica je ipak ostavila mesta za nepredviđene troškove, kada se nešto pokvari – ali su i dalje tražili način da prođu što jeftinije.

Džesika i njen suprug su tako uspeli da uštede neverovatnih 24.000 funti tokom godine, što je oko 27.400 evra – a ostajalo bi im u proseku 2.300 evra mesečno.

- Zaista sam uživala u izazovu. Naterao me je da drugačije razmišljam o tome šta i zašto kupujem i trošim. Budite spremni da naučite neke strašne istine o sebi - poručuje Džesika Barkli.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Bonus video:

03:46

NEMA UŠTEDE PREKO NOĆI! Uzelac: To je kao dijeta; neko vreme ne jedete, a onda se vratite na staro ŠTEDNJA JE NAČIN ŽIVOTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track