OVO SU BRILIJANTNE METODE UKRAŠAVANJA JAJA: Pomoću VINA i PIRINČA, zaboravićete na stare načine farbanja (VIDEO)
Foto: Shutterstock

originalne ideje

OVO SU BRILIJANTNE METODE UKRAŠAVANJA JAJA: Pomoću VINA i PIRINČA, zaboravićete na stare načine farbanja (VIDEO)

Žena -

Ukoliko nemate više ideja na koji način biste mogli da ofarbate jaja za Uskrs, predlažemo vam ovih pet kreativnih ideja kako da se na malo drugačiji način ove godine poigrate sa bojama.

Naime, odabrali smo nekoliko jednostavnih i upečatljivih metoda koje vredi isprobati ove godine.

Efekat "vezanog" bojenja

Skuvajte jaja, pustite da se ohlade i zatim namačite u sirće dvadesetak minuta kako bi se boja što bolje uhvatila. Ovaj efekt postiže se zahvaljujući peni za brijanje, koju je potrebno razmazati na tanjiru i u nju dodati nekoliko kapi jestive boje. Zatim pomešajte boje na površini kašikom i uvaljajte jaje u penu kako bi stvorili željeni efekt. Ostavite premazana jaja da odstoje što duže na aluminijskoj foliji i zatim ih isperite pod mlazom vode.

@lifewith.marisa Egg-celent Easter DIY! You can also use Cool Whip so they are edible!? #eastereggs #easterdiy #easterideas #dyingeastereggs #eggcoloring ♬ original sound - Marisa

Bojenje pirinčem u nekoliko sekundi

U plastičnu vrećicu ubacite zrna pirinča, jaje i nekoliko kapi boje. Vrećicu je zatim potrebno zatvoriti i malo protresti. Rezultat? Farba zanimljive teksture u samo nekoliko sekundi. TikTokeri preporučuju ovu metodu svima koji žele ukrašavati jaja s malom decom jer sam proces uzrokuje minimalan nered.

@celenakinsey This is my FAVORITE way we dye eggs for easter and its my favorite holiday hack #easteregg #eggdyeing #momhacks #ideasforkids #easter #sensoryplayideas #momtips ♬ original sound - Celena Kinsey

Izbeljivanje jaja

Kako biste postigli minimalistički, izbijeljeni izgled jaja umočite ih u vodu i dodajte 400 ml sirćeta te 10 kašičica soli. Pomešajte sastojke i kuvajte jaja 12-15 minuta. Zatim ih stavite u hladnu vodu, prebrišite čistom krpom i pričekajte da se osuše.

Šljokičasta jaja u vinu

Za ovaj potpuno prirodni način ukrašavanja jaja potrebna vam je samo boca crnog vina. Ulijte ga u lonac, ubacite jaja i prokuvajte ih. Rezultat - uskršnja jaja tamne bordo boje sa šljokičastim finišem!

Pozlaćena jaja

Za ovaj jednostavni trik potrebna vam je samo četkica, lepak i malo "zlatne" aluminijumske folije.

Nakon što ste nekom od klasičnih metoda obojili jaje, premažite ga lepkom i dodajte komadiće folije. Oblikujte ih četkicom i izravnajte ivice.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

00:06

Atmosfera pred Uskrs ispred hrama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track