AKO ŽELITE DA USKRŠNJA JAJA IZGLEDAJU KAO IZ ČASOPISA OVO JE PRAVI IZBOR ZA VAS: Farbanje sa PIRINČEM, spasiće vas HAOSA u kuhinji
Foto: Ps Yt

farbanje je jednostavno, a nije ni skupo

AKO ŽELITE DA USKRŠNJA JAJA IZGLEDAJU KAO IZ ČASOPISA OVO JE PRAVI IZBOR ZA VAS: Farbanje sa PIRINČEM, spasiće vas HAOSA u kuhinji

Žena -

Ako želite da vaša Uskršnja jaja izgledaju kao iz magazina, preporučujemo vam tehniku farbanja sa pirinčem. Osim što je ovakvo farbanje jednostavno, nije ni skupo.

Prvi deo postupka se sastoji u izbeljivanju jaja kako bi boje bile jače. Nakon izbeljivanja sledi bojenje jaja, za koje su vam potrebni sledeći sastojci:

  • pirinač dugog zrna
  • prehrambene boje
  • jaja

Priprema:

U kesicu sipajte pirinač i u nju nakapajte boju. Stavite onoliko kapi boje koliko želite da boja bude rasprostranjena po jajima. Počnite sa pet do šest kapi po pirinču i dodajte još po potrebi.Stavite jaje u kesicu i lagano je protresite kako bi se boja uhvatila sa svih strana.

Napomena: Možete i kombinovati različite boje na jednom jajetu – žutu i plavu ili crvenu i žutu, i neće se pomešati tako da postanu zelena ili narandžasta, nego se vide obe boje, što je super.

(Kurir.rs/ Zadovoljna.rs)

Bonus video:

02:56

OBIČAJI KOJI SE VEZUJU ZA USKRS! Sveštenik Petrić objasnio šta NIKAKO ove nedelje ne smemo da radimo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track