POSNA ZAPEČENA PAPRIKA PUNJENA KROMPIROM: Sočno jelo zbog kog će cela kuća mirisati na papriku, može kao ručak ili večera (RECEPT)
Dodatno možete obogatiti recept ukoliko umutite kiselu pavlaku, i prelijete je na kraju pečenja preko paprika. Ako pravite kao glavni obrok, poslužite uz pavlaku koja naravna nije posna, ali ako ne postite, neće predstavljati problem.
Sastojci:
7 manjih paprika 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 1 kašika suvog začina 1 kašičica bibera 1 kašika sušenog peršunovog lista 100 ml ulja
Jedan iseckan paradajz pred pečenje
Priprema:
Iseckati crni luk. Zagrejati pola ulja, spustiti luk, kratko pržiti pa naliti čašu vode i tako ga dinstati dok voda na ispari.
Za to vreme oguliti krompir i izrendati na krupnijoj strani.
Kada se luk izdinstao, na srednjoj vatri malo prodistati krompir. Dodati mu ostale začine i ostatak ulja.
Dinstati sve nekih desetak minuta. Najbolje je da uzmete neki dublji tiganj ili šerpu koja se ne lepi.
Pripremljen nadev za paprike skloniti sa vatre, pa izdubiti papriku od peteljke i semena.
Uključiti rernu na 200 stepeni. Manju tepsiju premazati uljem, pa na dno staviti malo nadeva.
Napuniti paprike i poslagati ih. Ostatak nadeva staviti oko paprika. Sipati jednu rakijsku čašicu (50ml) vode.
Prekriti sve alu folijom i staviti da se peče 30 minuta. Posle 30 minuta skloniti foliju, polako okrenuti papriku i ostaviti da se peče još 30 minuta.
Peći na nižoj rešetki rerne kako paprika odgore ne bi izgorela.
Može da se posluži i topla, mlaka a i hladna, jednako je ukusna.
(Kurir.rs/Magazin Novosti)
Bonus video:
"AKO MISLITE DA SAM ASAD I DA ĆU DA BEŽIM, NISAM" Vučić saopštio dobre vesti za našu zemlju, a onda uputio snažnu poruku: Srbiju nikada pobediti nećete