POSNA ZAPEČENA PAPRIKA PUNJENA KROMPIROM: Sočno jelo zbog kog će cela kuća mirisati na papriku, može kao ručak ili večera (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

njam njam

POSNA ZAPEČENA PAPRIKA PUNJENA KROMPIROM: Sočno jelo zbog kog će cela kuća mirisati na papriku, može kao ručak ili večera (RECEPT)

Žena -

Ovo je odlično glavno jelo ili prilog, kako ko voli, a idealno je i za one koji poste.

Dodatno možete obogatiti recept ukoliko umutite kiselu pavlaku, i prelijete je na kraju pečenja preko paprika. Ako pravite kao glavni obrok, poslužite uz pavlaku koja naravna nije posna, ali ako ne postite, neće predstavljati problem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

Sastojci:

7 manjih paprika 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 1 kašika suvog začina 1 kašičica bibera 1 kašika sušenog peršunovog lista 100 ml ulja

Jedan iseckan paradajz pred pečenje

Paradajz
foto: Shutterstock

Priprema:

Iseckati crni luk. Zagrejati pola ulja, spustiti luk, kratko pržiti pa naliti čašu vode i tako ga dinstati dok voda na ispari.

Za to vreme oguliti krompir i izrendati na krupnijoj strani.

Kada se luk izdinstao, na srednjoj vatri malo prodistati krompir. Dodati mu ostale začine i ostatak ulja.

Dinstati sve nekih desetak minuta. Najbolje je da uzmete neki dublji tiganj ili šerpu koja se ne lepi.

luk, dinstanje luka
foto: Shutterstock

Pripremljen nadev za paprike skloniti sa vatre, pa izdubiti papriku od peteljke i semena.

Uključiti rernu na 200 stepeni. Manju tepsiju premazati uljem, pa na dno staviti malo nadeva.

Napuniti paprike i poslagati ih. Ostatak nadeva staviti oko paprika. Sipati jednu rakijsku čašicu (50ml) vode.

krompir
foto: Profimedia

Prekriti sve alu folijom i staviti da se peče 30 minuta. Posle 30 minuta skloniti foliju, polako okrenuti papriku i ostaviti da se peče još 30 minuta.

Peći na nižoj rešetki rerne kako paprika odgore ne bi izgorela.

Može da se posluži i topla, mlaka a i hladna, jednako je ukusna.

(Kurir.rs/Magazin Novosti)

Bonus video:

04:14

Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track