IDEALAN DEZERT ZA PRAZNIK: Uskršnja gnezdo torta pravi se za SAMO 15 minuta, nema pečenja u rerni, a opasno je UKUSNA! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

njam njam

IDEALAN DEZERT ZA PRAZNIK: Uskršnja gnezdo torta pravi se za SAMO 15 minuta, nema pečenja u rerni, a opasno je UKUSNA! (RECEPT)

Žena -

Torta sa čokoladom i orasima koja ne zahteva mnogo vremena, a ukusna je i dekorativna.

orašasto voće, orasi
foto: Profimedia

Sastojci:

250 g kornfleksa

200 g čokolade za kuvanje

200 g seckanih oraha

250 g margarina

7 kašika meda

5 kašika šećera

Za ukrašavanje:

Bombone u obliku jaja

čokoladna jaja
foto: Profimedia

Priprema:

Istopite na tihoj vatri margarin sa čokoladom, medom i šećerom. Sklonite sa ringle, dodajte orahe i usitnjen kornfleks. Izmešajte da se sve sjedini. Okruglu činiju obložite aluminijumskom folijom i sipajte dobijenu smesu. Izravnajte, poklopite i stavite u frižider da se stegne. Okrenite na tacnu za kolače, skinite foliju i gore ukrasite čokoladnim jajima.

(Kurir.rs/Trpeza)

Bonus video:

04:14

Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track