OVAKO SE PRAVE NAJMEKŠE KNEDLE ZA SUPU: U ovom iznenađujućem sastojku je TAJNA, nema šanse da vam ne uspeju
Foto: Shutterstock

najlepše knedle za supu

OVAKO SE PRAVE NAJMEKŠE KNEDLE ZA SUPU: U ovom iznenađujućem sastojku je TAJNA, nema šanse da vam ne uspeju

Žena -

Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez pileće supe ili one sa knedlama. Priprema supe je vrlo jednostostavna, ali ako knedle ne napravite kako treba one mogu da budu tvrde. U moru recepata za savršene knedle za supu mi vam nudimo jedan od najboljih. Više ne morate da strepite da li ste sve dobro odradili, jer jedan trik sastojak vadi situaciju.U pitanju je jogurt koji će sigurno omekšati knedle, čak i ako ste u nekom koraku pogrešili.

Supa
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 50 g kukuruznog brašna
  • 40 g griza
  • 100 ml jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat šećera
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 1 jaje
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa žumance umutite sa šećerom.U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne. Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruno brašno, sekani peršun i maslinovo ulje. Lagano sjedinite sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

(Kurir.rs/ Stvar ukusa)

Bonus video:

05:01

PUKLA NAM JE PRIČA: Tari Simov se srce cepa, a Mateja guta knedle! Slomiće je kad čuje šta je rekao na IZLASKU! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track