OVAKO SE PRAVE NAJMEKŠE KNEDLE ZA SUPU: U ovom iznenađujućem sastojku je TAJNA, nema šanse da vam ne uspeju
Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez pileće supe ili one sa knedlama. Priprema supe je vrlo jednostostavna, ali ako knedle ne napravite kako treba one mogu da budu tvrde. U moru recepata za savršene knedle za supu mi vam nudimo jedan od najboljih. Više ne morate da strepite da li ste sve dobro odradili, jer jedan trik sastojak vadi situaciju.U pitanju je jogurt koji će sigurno omekšati knedle, čak i ako ste u nekom koraku pogrešili.
Sastojci:
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 100 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa žumance umutite sa šećerom.U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne. Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruno brašno, sekani peršun i maslinovo ulje. Lagano sjedinite sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.
(Kurir.rs/ Stvar ukusa)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija