SATARAŠ JE BRZINSKO JELO KOJE MNOGI SRBI OBOŽAVAJU: Ovaj je pikantan i sprema se sa patlidžanom i tikvicama, ukus OTKIDA (RECEPT)
Sataraš je jednostavno jelo koje mnogi vole.
Pijace i prodavnice su pune raznovrsnog povrća, a to znači da možete da pravite preukusna jela. Sataraš je starinsko jelo koje se sprema od jeftinih sastojaka, uglavnom povrća, ali možete da dodate i meso, ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez njega.
Danas vam predlažemo da napravite što jednostavniji sataraš koji ćete obogatiti tikvicama i patlidžanom, a pikantan ukus će mu dati i ljuta papričica. Lako i brzo se sprema, a svi će biti oduševljeni ukusom.
Priprema:
Patlidžan isecite i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite 10-ak minuta da odstoji. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk iseckan na rebarca, začinite, a kada on omekša dodajte seckanu papriku i tikvice. Promešajte i poklopite, pa kuvajte 10 minuta.
Dodajte patlidžan koji ste oprali i ocedili, pa promešajte i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga dodajte isečen paradajz i šećer, promešajte i ponovo poklopite, pa kuvajte još 10 minuta. Stavite i mleveni beli luk, pa i ljutu papričicu isečenu na kolutove. Promešajte i ostavite još 2 minuta. Pospite seckanim peršunom.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija