SATARAŠ JE BRZINSKO JELO KOJE MNOGI SRBI OBOŽAVAJU: Ovaj je pikantan i sprema se sa patlidžanom i tikvicama, ukus OTKIDA (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube

njam njam

SATARAŠ JE BRZINSKO JELO KOJE MNOGI SRBI OBOŽAVAJU: Ovaj je pikantan i sprema se sa patlidžanom i tikvicama, ukus OTKIDA (RECEPT)

Žena -

Sataraš je jednostavno jelo koje mnogi vole.

Pijace i prodavnice su pune raznovrsnog povrća, a to znači da možete da pravite preukusna jela. Sataraš je starinsko jelo koje se sprema od jeftinih sastojaka, uglavnom povrća, ali možete da dodate i meso, ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez njega.

sataraš, hrana
foto: Printscreen/Youtube

Danas vam predlažemo da napravite što jednostavniji sataraš koji ćete obogatiti tikvicama i patlidžanom, a pikantan ukus će mu dati i ljuta papričica. Lako i brzo se sprema, a svi će biti oduševljeni ukusom.

Sastojci:

  • 700 g patlidžana
  • 3 paprike
  • 2 tikvice
  • 3-4 paradajza
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 ljute papričice
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog korijandera
  • 2 kašičice šećera
  • malo peršuna

Priprema:

Patlidžan isecite i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite 10-ak minuta da odstoji. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk iseckan na rebarca, začinite, a kada on omekša dodajte seckanu papriku i tikvice. Promešajte i poklopite, pa kuvajte 10 minuta.

sataraš, hrana
foto: Printscreen/Youtube

Dodajte patlidžan koji ste oprali i ocedili, pa promešajte i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga dodajte isečen paradajz i šećer, promešajte i ponovo poklopite, pa kuvajte još 10 minuta. Stavite i mleveni beli luk, pa i ljutu papričicu isečenu na kolutove. Promešajte i ostavite još 2 minuta. Pospite seckanim peršunom.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track