70 GODINA TRAŽIO SVOJU PRVU LJUBAV, A SVE VREME MU BILA BLIZU: Kad su se rastali bila je TRUDNA, a evo kako su se ponovo spojili
Foto: Printscreen YouTube

NEVEROVATNA SUDBINA

70 GODINA TRAŽIO SVOJU PRVU LJUBAV, A SVE VREME MU BILA BLIZU: Kad su se rastali bila je TRUDNA, a evo kako su se ponovo spojili

Žena -

Sve je počelo u Japanu 1953. godine. Djuen Man, tada 22-godišnjak, bio je jedan od sedam pripadnika mornarice stacioniranih na međunarodnom aerodromu Haneda u Tokiju. Dodeljen da rukuje prioritetnim pomorskim teretom, takođe je radio kao popravljač automata u Klubu dočasnika Ratnog vazduhoplovstva u svoje slobodno vreme.

Upravo je u klubu upoznao ljubav svog života, Pegi Jamaguči.

Pegi je tamo radila kao prodavačica šešira i njih dvoje su uživali u zajedničkom plesu u slobodno vreme. Nije prošlo dugo pre nego što su se zaljubili i planirali da se venčaju. Ali nažalost, nije im bilo suđeno. U junu 1954. Djuen je primio obaveštenje da ga šalju nazad u Sjedinjene Države. Nedelju dana kasnije, otišao je. I Pegi je ostala, trudna.

Djuen Man
foto: Printscreen YouTube

"Kad sam se ukrcao na avion, ostavio sam vrlo nesrećnu devojku koja je prolivala mnogo suza, takođe trudnu", napisao je Djuen u objavi na Fejsbuku. “Uverio sam je da ne brine jer sam uštedeo više nego dovoljno novca da joj pošaljem čim budem mogao.”

Djuen se vratio u Ajovu odlučan da dovede Pegi i svoje nerođeno dete što je pre moguće. Nažalost, za vreme dok se borio u inostranstvu, njegov otac, koji je imao pristup Djueneovom bankovnom računu, potrošio je svu sinovljevu ušteđevinu.

Pegi je bila trudna i planirali su da se venčaju

Djuen je pisao Pegi i obećao da će nadoknaditi novac. Dobio je posao u firmi za izgradnju auto-puteva, radeći širom Ajove i okolnih država.

Dvoje ljubavnika nastavilo je da piše jedno drugom i Djuen bi dobijao Pegina pisma svaki put kad bi se vratio kući svojim roditeljima. Sve dok jednog dana pisma nisu prestala. Djuenu se slomilo srce. Tri meseca kasnije, Djuenova najmlađa sestra predala mu je poslednje pismo od Pegi.

“U pismu me Pegi obavestila da se udala za pripadnika vazdušnih snaga i da je izgubila dete”, napisao je Djuen na Fejsbuku. “Tada sam saznao da je moja majka spalila sva Pegina pisma jer nije htela da se oženim Japankom.”

Djuen Man
foto: Printscreen YouTube

Iako potpuno uništen, Djuen se nikad nije suočio s majkom zbog sabotiranja njegove prve ljubavi.

Na kraju se Djuen oženio i dobio decu. Nikada nije zaboravio Pegi i nikad sebi nije oprostio ono što se dogodilo. Brinuo se da ona misli da ju je napustio i očajnički je želeo da objasni istinu. Djuen je sedam decenija nosio svoju krivicu i tugu.

U 92. godini, uz pomoć svog sina Brajana, učinio je poslednji pokušaj da je pronađe. Okrenuo se moći društvenih mreža, objavivši staru fotografiju Pegi na Fejsbuku.

“Dakle, proveo sam poslednjih 70 godina pokušavajući da pronađem Pegi jer je najstrašnija stvar od svega to što je sigurno shvatila da sam je napustio!” napisao je Djuen. “Nikada nisam mogao da odbacim tu misao i sada sam doživeo 91 godinu i jako mi je teško srce zbog svega što se dogodilo.”

Nadajući se da će neko prepoznati njeno ime i fotografiju, sve što je Djuen sad mogao da uradi bilo je da čeka. Nije morao dugo da čeka. Nedelju dana kasnije, nakon čitavog života potrage, njegova izgubljena ljubav je konačno pronađena.

Djuenova objava na Fejsbuku privukla je pažnju Terese Vong, kanadske istraživačice za History Channel. Podstaknuta tragičnom ljubavnom pričom odlučila je malo da istraži. Otkrila je da se Pegi preselila u SAD sa svojim novim mužem nedugo nakon što su se venčali. Decenijama su živeli samo nekoliko država dalje od Mana, zajedno odgajajući tri sina, od kojih jedan ima srednje ime, Djuen.

Dugo očekivani ponovni susret

U društvu svog sina Brajana, Djuen je otputovao u Mičigen kako bi se ponovo susreo sa svojom prvom ljubavlju. Razumljivo je da je njihov ponovni susret bio emotivan i Djuen je konačno uspeo da se osloboditi decenija tuge.

“Ceo život sam razmišljao o tome, brinuo sam se da si mislila da sam te napustio. I ovde sam da ti kažem da te uopšte nisam napustio. Samo nisam mogao da te pronađem”, rekao joj je.

Pegi je odgovorila: "Hvala što si se setio i sačuvao sve slike, mora da si me voleo."

"Jesam", rekao je.

Ljubavna priča Djuena i Pegi svedočanstvo je o snazi ​​prve ljubavi, ali takođe i o moći opraštanja, uključujući i kada je u pitanju opraštanje sebi.

"Ovo je stvarno bio trenutak oslobađanja za mene", rekao je Djuen.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

02:45

MUŽ JOJ JE UMRO PRE 24 GODINE, A ONA I DANAS NOSI CRNINU! Ljubavna priča Vesne da Vinče KIDA DUŠU: Želela sam da UMREM ZA NJIM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track