BIVŠI JU JE 8 SATI ZLOSTAVLJAO, PA JOJ JE SIPAO KISELINU U LICE: Posle napada imala 400 operacija, a sad je pokazala da je PRELEPA
Foto: PIC. SUPPLIED BY PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

FOTO

BIVŠI JU JE 8 SATI ZLOSTAVLJAO, PA JOJ JE SIPAO KISELINU U LICE: Posle napada imala 400 operacija, a sad je pokazala da je PRELEPA

Pop kultura -

Čuvena voditeljka Kejti Pajper bila je na dodeli BAFTA televizijskih nagrada u Londonu. Oduševila je svojim stajlingom, svojom snagom. Prava je heroina, koja motiviše mnoge svojom životnom pričom i hrabrošću. Iza njenog osmeha kriju se veoma teški životni momenti i velika borba.

Nije slučajno Kejti Pajper jedna od najbolje odevenih Britanki. Kratka crna haljina sa zanimljivm detaljima i sandalma u istoj boji bila je pun pogodak za crveni tepih BAFTA nagrada.

Kejti Pajper
foto: Instagram

Čuvena Britanka je pre 14 godina bila žrtva stravičnog napada kada ju je bivši partner Danijel Linč polio kiselinom po licu, na ulici dok je šetala.

- Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Što je stvaralo tu galamu?, pomislila sam. I tada sam shvatila da sam to bila ja - napisala je ona u autobiografiji "Lepa", opisujući strahotu koju je doživela.

Tokom tog monstruznog čina njeno lice je bilo sprženo, kosti oštećenje, izgubila je vid na jednom oku, a kiselinom je bila zahvaćena i njena ruka. Pre stravičnog napada Kejti je takođe bila izložena nasilju. Pomenuti muškarac ju je u hotelu u Bejsveteru tukao, sekao žiletom i silovao. Zlostavljao ju je osam sati. Potražila je medicinsku pomoć, a lekarima i policiji rekla da se boji Danijela Linča.

Kejti Pejper
foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / Matrixpictures / Profimedia

Ubrzo nakon toga on je uspeo da je natera da dođe u internet kafe, a muškarac po imenu Stefan Silvestre, po njegovoj naredbi, sipao ju je kiselinu u lice. Deo otrovne tečnosti je i progutala. Danijel Linč je uhapšen i osuđen na doživotnu robiju. Minimalna kazna koju mora da odleži, čak i ako dobije olakšice, iznosi 16 godina.

Hrabra Kejti Pajper izdržala je više stotina operacija, a problemi sa oštećenim jednjakom i danas joj stvaraju probleme sa gutanjem. Pojedini izvori navode da je imala čak 400 hiruških zahvata, dok se negde navodi "manji" broj od 200 operacija.

Žena koja je inspiracija mnogima, osnovala je humanitarnu organizaciju "Kejti Pajper fondacija", dobitnica je brojnih nagrada među kojima je priznanje za "Ženu godine".

Kejti Pajper
foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Kejti je 2020. imala 400. operaciju.

- Njeno oko dobro se oporavlja, ona je raspoložena i ne može dovoljno da zahvali neverovatnom lekarskom timu. Operacija je ovaj put urađena na očnom kapku - izjavio je tada njen menadžer.

- Kada se uporedim sa drugim ženama mojih godina, osetila sam toliko mnogo bola, radosti i euforije u ovih 36 godina. Ali to mi je dalo nepokolebljivo samopouzdanje, saznanje da šta god da se desi u mom životu sposobna sam da se oporavim od toga - rekla je 2019. u intervjuu za "Harper's Bazaar" .

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:00

BEOGRAĐANI, ČUVAJTE SE KISELE MAGLE! Pulmolog objašnjava kakve su posledice zagađenog vazduha u Beogradu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track