ČUVENI KUVAR RUDOLF VAN VIN PREDLAŽE TIRAMISU SA JAGODAMA: Lagani dezert koji stimuliše sva čula, a veoma lako se pravi (RECEPT)
Holandski kuvar Rudolf van Vin i njegove đakonije su dobro poznate mnogima u našoj zemlji. On je ovog puta predložio tiramisu sa jagodama, a kako je sezona krenula, ovaj ukusni slatkiš može da ukrasi vašu trpezu.
Lako se pravi, sastojci se nalaze lako, a kada ga probate, kreće eksplozija ukusa.
Sastojci:
250g maskarponea
1 pakovanje piškota
1 kutija jagoda
3 jajeta
120g šećera
200ml soka od narandže
Ukrašavanje
2 supene kašike suvih jagoda, sušenih na hladnom vazduhu
nekoliko listova mente
2 supene kašike šećera
8 jagoda s dugim stabljikama
Priprema:
Izvaditi maskarpone iz frižidera pola sata ranije kako bi dostigao sobnu temperaturu. Tako će ga biti lakše mutiti i smesa neće biti gromuljičava.
Razdvojiti jaja. Staviti žumanca u jednu činiju i belanca u drugu. Važno je da nema tragova žumanaca u belancima, jer se onda belanca neće moći umutiti. Prvo mutiti belanca i polovinu šećera dok se ne dobije meka pena.
Pomešati žumanca s ostatkom šećera. Umešati maskarpone u žumanca. Zatim špatulom dodati belanca. Ne mešati duže nego što je potrebno kako bi smesa ostala što vazdušastija.
Skinuti stabljike s jagoda i prepoloviti jagode. Izlomiti piškote na komadiće i umočiti jednu po jednu u sok od narandže i zatim ih stavljati na dno čaša. Ako se potopi više piškota u sok odjednom, natopiće se prebrzo i počeće da se raspadaju.
Premazati polovinu maskarponea po piškotama. Složiti sloj jagoda preko i zatim razmazati ostatak maskarponea. Ostaviti tiramisu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.
Fino istuckati jagode u tučku ili ih izblendirati u multipraktiku. Fino iseckati mentu i samleti šećer u multipraktiku. Posuti tiramisu mešavinom jagoda i šećera s mentom. Ukrasiti jagodama.
(Kurir.rs/24kitchen.rs)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova