ČUVENI KUVAR RUDOLF VAN VIN PREDLAŽE TIRAMISU SA JAGODAMA: Lagani dezert koji stimuliše sva čula, a veoma lako se pravi (RECEPT)
Foto: ATALIA MAMYSHEVA / Alamy / Alamy / Profimedia

njam njam

ČUVENI KUVAR RUDOLF VAN VIN PREDLAŽE TIRAMISU SA JAGODAMA: Lagani dezert koji stimuliše sva čula, a veoma lako se pravi (RECEPT)

Žena -

Holandski kuvar Rudolf van Vin i njegove đakonije su dobro poznate mnogima u našoj zemlji. On je ovog puta predložio tiramisu sa jagodama, a kako je sezona krenula, ovaj ukusni slatkiš može da ukrasi vašu trpezu.

Lako se pravi, sastojci se nalaze lako, a kada ga probate, kreće eksplozija ukusa.

Sastojci:

250g maskarponea

1 pakovanje piškota

1 kutija jagoda

3 jajeta

120g šećera

200ml soka od narandže

Ukrašavanje

2 supene kašike suvih jagoda, sušenih na hladnom vazduhu

nekoliko listova mente

2 supene kašike šećera

8 jagoda s dugim stabljikama

Tiramisu sa jagodama, tiramisu
foto: Corina Daniela Obertas / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Izvaditi maskarpone iz frižidera pola sata ranije kako bi dostigao sobnu temperaturu. Tako će ga biti lakše mutiti i smesa neće biti gromuljičava.

Razdvojiti jaja. Staviti žumanca u jednu činiju i belanca u drugu. Važno je da nema tragova žumanaca u belancima, jer se onda belanca neće moći umutiti. Prvo mutiti belanca i polovinu šećera dok se ne dobije meka pena.

Pomešati žumanca s ostatkom šećera. Umešati maskarpone u žumanca. Zatim špatulom dodati belanca. Ne mešati duže nego što je potrebno kako bi smesa ostala što vazdušastija.

jagoda
foto: profimedia

Skinuti stabljike s jagoda i prepoloviti jagode. Izlomiti piškote na komadiće i umočiti jednu po jednu u sok od narandže i zatim ih stavljati na dno čaša. Ako se potopi više piškota u sok odjednom, natopiće se prebrzo i počeće da se raspadaju.

Premazati polovinu maskarponea po piškotama. Složiti sloj jagoda preko i zatim razmazati ostatak maskarponea. Ostaviti tiramisu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

Fino istuckati jagode u tučku ili ih izblendirati u multipraktiku. Fino iseckati mentu i samleti šećer u multipraktiku. Posuti tiramisu mešavinom jagoda i šećera s mentom. Ukrasiti jagodama.

(Kurir.rs/24kitchen.rs)

Bonus video:

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track