BILO JE EKSPLOZIVNO I VEOMA IZNENAĐUJUĆE: Žena spavala sa svojim najboljim prijateljem, pa otkrila kako se osećala posle toga!
Foto: Luis Santos / Panthermedia / Profimedia

SVE JE PRIZNALA

BILO JE EKSPLOZIVNO I VEOMA IZNENAĐUJUĆE: Žena spavala sa svojim najboljim prijateljem, pa otkrila kako se osećala posle toga!

Žena -

Mnogi ne veruju u muško-ženska prijateljstva i smatraju da se uvek neko zaljubi i da uvek nastupi romansa, međutim šta se zaista desi kada pređemo granicu drugarstva?

Spavanje sa svojim najboljim prijateljem nikada nije dobra ideja. Znam da nije, jer sam to uradila, kaže Denaja Alston, autorka čiji se rad fokusira na odnose i brigu o sebi.

- Pre nekoliko leta donela sam odluku da jednog prijatelja pretvorim u ljubavnika. Bila sam uzbuđena, ali i neverovatno nervozna. Ipak, zamišljala sam da ćemo, ako provedemo samo jednu noć zajedno, živeti srećno do kraja života - kaže Denaja. Njen drug i ona poznavali smo se od prve godine srednje škole. Pričali su o svemu i stalno se zasmejavali. Imali su, ističe, jaku emotivnu vezu.

žena, Muškarac, Druženje, Prijatelji, Drugarstvo
foto: Profimedia

- Nije mi palo na pamet da između nas postoji nešto više od platonskog prijateljstva. Više od decenije kasnije, prvi put sam se našla u krevetu sa njim. Da mi je neko rekao da ću jednog dana spavati sa njim, nasmejala bih mu se u lice. I sigurno bi se i on nasmejao - dodaje autorka.

Tog leta oboje su prolazili kroz raskid. Oboje su pokušavali da se izvuku iz toksičnih veza. Osećala se kao da su zajedno u ovome. Tokom tog perioda ona se u velikoj meri oslanjala na njega.

- Meni je bio potreban njegov savet i njegova perspektiva, a njemu neko ko će mu dati oduška. Otvorili smo svoja srca jedno drugome. Ovi zajednički trenuci su mi mnogo pomogli da pokrenem sopstveni proces lečenja, kroz koji nikada nije zabavno prolaziti sam - kaže Denaja. Uglavnom su se družili u njegovom stanu, a ponekad i zajedno izlazili. Jedne večeri su popili previše i prvi put se poljubili.

- Bilo je eksplozivno i veoma iznenađujuće. Kao rezultat toga, oboje šokirani, zbunjeni i možda pomalo ljuti, imali smo seks sledeće noći. Eksplozivni poljubac koji smo podelili nije se pretvorio u neverovatan seks. Bilo je sramotno. Sećam se da sam drhtala, oklevala pre nego što se to dogodilo i žalila nekoliko trenutaka posle. Prešli smo granicu koju više nikada ne bih mogala da povučem - priznaje. Nekoliko dana kasnije, odbio je da razgovara sa njom. Nije želeo da prizna šta se dogodilo između njih. Rekao je i da ne želi više da je vidi.

seks
foto: Shutterstock

- Bila sam zbunjena i povređena. Kada sam se suočila sa njim, imali smo veliku svađu, govorili smo jedno drugom uvredljive stvari, zbog čega više nikada nismo razgovarali. Kasnije sam saznala da se vratio sa svojoj 'toksičnoj' bivšoj. Bila sam besna - dodaje Denaja.

- Osećala se izdanom i prevarenom. Odbila sam da se vratim u sopstvenu toksičnu vezu i nisam mogala da sačuvam ono što smo imali prijatelj i ja. Kao rezultat toga, morala sam sve ovo da shvatim sama, baš kao što je trebalo. Morala sam da shvatim svoje zbunjene emocije i ideale prema vezama i obavezama. Morala sam da istražujem sebe i istinski pronađem sebe - kaže autorka.

Iako je konačno uspela da mu se izvini, znala je da više nikada neće biti prijatelji. Trebalo joj je vremena da se oporavi od onoga što se dogodilo između njih, ali je barem naučila neke vredne lekcije iz njihovog 'iskušenja', prenosi YourTango.

- Iako sam imala i imam toliko besa prema njemu, konačno sam shvatila da smo oboje odlučili da pređemo tu granicu. Štaviše, morala sam da prihvatim mnoge stvari koje nisam želela. Na primer, morala sam da prihvatim da ne postoji nešto kao što je 'srećno do kraja života'. Morala sam da prihvatim svoj izbor i njegovu reakciju, odnosno odbijanje, iako to nije bila reakcija koju sam očekivala - iskreno priznaje ona.

par, veza, svađa
foto: Profimedia

Prihvatanje da drugi ljudi ne moraju da nas vole onako kako mi to želimo bila joj je jedna od najtežih stvari.

- Zapravo, još uvek učim da to prihvatim. Takođe sam shvatila da moj bivši prijatelj i ja nismo toliko bliski koliko sam mislila da jesmo. Da smo pravi prijatelji, ostali bismo prijatelji, čak i posle ovog nereda. Međutim, suočavanje sa romansom i ljubavlju je uvek komplikovano. A jedina osoba čiji savet treba da poslušate ste vi sami - istakao je Denaj.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:51

OVDE RODITELJI TREBA DA SE OBRATE ZBOG JEZIVOG SMEŠTAJA NA TARI! Eksperti smatraju da je veza prosvete i ovog događaja MAGLOVITA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track