SMANJITE ŽELJU ZA GRICKALICAMA: Kako da ostanete zdravi i izgubite suvišne kilograme!
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

SMANJITE ŽELJU ZA GRICKALICAMA: Kako da ostanete zdravi i izgubite suvišne kilograme!

Žena -

Grickanje je često povezano sa povećanjem težine. Ovo je posebno tačno ako posežete za kupovnim nezdravim grickalicama koje sadrže mnogo šećera, nezdravih masti i soli; ukratko - materije koje vam neće pomoći da smršate. Zbog toga je jedna od osnovnih napomena svih nutricionista bez grickalica — osim povrća i voća. Ali pre nego što kažete da su paprike i banane dosadne, pročitajte dalje ovaj tekst i otkrijte neke jednostavne i lake načine da zadovoljite svoj poriv za grickanjem, a da ostanete zdravi i izgubite težinu.

Kako učiniti grickalice od voća i povrća zanimljivim?

Zdrava grickalica može biti ukusna i zanimljiva! A kada imate dugačku listu svežeg povrća i voća, zajedno sa beskrajnim ukusnim kombinacijama koje možete napraviti, zdrava grickalica je posebno zanimljiva. Dodajte malo kreativnosti i vaše omiljene grickalice će vam uskoro pomoći da izgubite težinu.

Čips od povrća

Pečeno, tamnozeleno lisnato povrće poput kelja i krastavca čini ukusnu — i hranljivu — grickalicu koja će zadovoljiti vašu želju za grickanjem. Jednostavno uklonite peteljke, iseckajte povrće na komade i rasporedite ga preko pleha za pečenje. Prelijte sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, dodajte malo soli i pecite na 200°C 8 do 9 minuta. Najbolje je što će ih voleti i deca!

Smutiji

Smutiji su osvežavajući način da unesete zdravi zeleniš - posebno ako ste u pokretu. Sve što vam treba je blender, voda i malo leda, a ostalo je na vama. Pokušajte da pomešate lisnati zeleniš (poput bebi spanaća) i smrznutog crvenog voća (kao što su maline ili jagode) i dodajte malo nekog začina koji će probuditi vaša čula (kao što je đumbir ili menta) i uživajte.

Tanjir voća i povrća

Ima nešto i u samom načinu na koji je hrana aranžirana što je čini primamljivijom i ukusnijom. Aranžirajte vaše omiljeno voće i povrće na prelepoj drvenoj dasci i podignite grickanje na viši nivo. Zašto ne biste pokazali svoju kreativnost tako što ćete složiti ukusan i zdrav tanjir za užinu za svoje prijatelje i porodicu — ili čak i mini verziju samo za vas?

Supa

Supa može biti odlična zamena za užinu. To je takođe zgodan način da unesete svoju dnevnu dozu povrća - na kašiku! Supa je laka za pravljenje i savršen je uvod u svaki obrok. Jednostavno dodajte svoje omiljeno povrće, neke aromatike za ukus ili sveže začinsko bilje i prelijte temeljcem sa malo soli. Polako kuvajte dok povrće ne omekša. Voila! Nedeljna zdrava supa je gotova i poslužena.

Sladoled

Sladoled napravljen od smrznutog voća, sa 100% voćnim sokom, predstavljaju zabavan način da se zdravo zasladite i ostanete hidrirani tokom letnjih dana. Jednostavno napunite kalupe za sladoled svojim omiljenim smutijem i zamrznite ih.

Zdravi umaci

Umaci čine grickanje zabavnijim. Od humusa i grčkog jogurta sa začinskim biljem do salse i svežeg gvakamola sosa, zdravi umaci su odličan način da dopunite svoje užine. Samo isecite svoje omiljeno povrće i poslužite uz neki zdravi umak..

Zdravi pomfrit

Da li je neko rekao „pomfrit“? Da, ali ne od krompira. Isecite šargarepu ili tikvice na dugačke štapiće, ili cveklu na kolutove, prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem, začinite omiljenim biljem i začinima i pecite u plehu na 150ºC 50 do 60 minuta, okrećući jednom da porumeni sa obe strane.

Ražnjići od svežeg voća

Mogućnosti su beskrajne kada je u pitanju pravljenje voćnih ražnjića. Sve što vam treba je nekoliko štapića za ražnjića i sveže sezonsko voće isečeno na kockice. Preporučujemo ananas, jagode, kivi, bananu i sveže grožđe.

I, naravno, ne zaboravite na Green Fit

Ove moćne biljne kapi su izrađene na bazi ekstrakata rastavića, breze, morača, krušine i đumbira. Morač i krušina pomažu boljem varenju, podstiču metabolizam i brže topljenje masti. Rastavić regeneriše jetru i stimuliše lučenje žuči čime se pospešuje detoksikaciju organizma i ubrzava proces mršavljenja. Breza pozitivno utiče na metabolizam holesterola i izbacivanje toksina i masnoća iz organizma. Takođe, rastavić i breza kao poznati prirodni diuretici pospešuju izbacivanje vode iz organizma i rešavaju problem celulita. Đumbir je nezamenjiv u gubitku kilograma zato što povećava broja sagorelih kalorija u mirovanju i naučno dokazanu igra značajnu ulogu pri gubitku težine.

Green Fit biljne kapi predstavljaju kombinaciju tinktura i ekstrakata čiji aktivni sastojci pospešuju metabolizam, regulišu probavu i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Kapi povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.

Online kupovina
foto: Promo

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

Odmeriti 75 kapi i rastvoriti u 30 ml (rakijska čašica) vode ili čaja. Green Fit biljne kapi piti 2 puta dnevno, ujutru i uveče. Preporučuje se konzumiranje tri bočice u kontinuitetu.

Cena Green Fit biljnih kapi iznosi 1.500 rsd i možete ih naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

Cena paketa 2+1 gratis (2 bočice kupite, treću dobijete gratis) iznosi 3.000 rsd i možete ga naručiti

klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

* Dostava je moguća samo na teritoriji Republike Srbije.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track