KAKO SKINUTI GEL LAK KOD KUĆE? Uz ovih 5 jednostavnih koraka VIŠE NIKADA neće imati neuredne nokte: Lakše je nego što mislite
Foto: Profimedia

OVO JE DOBAR NAČIN

KAKO SKINUTI GEL LAK KOD KUĆE? Uz ovih 5 jednostavnih koraka VIŠE NIKADA neće imati neuredne nokte: Lakše je nego što mislite

Žena -

Gel lak je odlično rešenje za devojke koje se bore s ispucalim i slabim noktima koji se listaju jer zapravo štiti nokat od spoljašnjih uticaja koji bi ga mogli oštetiti. Jedna odlična stvar kod gel laka je činjenica da možete da ga skinete kod kuće i to u samo 5 jednostavnih koraka.

Prvi korak: Turpijanje noktiju kao početak skidanja trajnog laka kod kuće

Prvo što će ti biti potrebno je dobra, oštra turpija. Polako i nežno sa svakog nokta ukloni površinski sloj trajnog laka. Poenta je u tome da ne skinete sav gel lak već samo početni sloj i sjaj. Nokte skratite i oblikujte u željeni oblik. Iako će samo skraćivanje i poravnavanje rubova trajati kraće, oblik svojih noktiju možete i promeniti iz kockastih u ovalne - a to možete pogledati u videu!

Manikir, Nokti
foto: Profimedia

Drugi korak: Zaštita zanoktica oko noktiju pre skidanja trajnog laka

Sledeće na šta morate obratite pažnju prilikom skidanja gel laka je da zaštitite kožu oko noktiju uljem ili masnijom kremom. Hranjivo ulje ili kremu možete pronaći u svim drogerijama! Nanošenjem ulja za zanoktice i kreme zaštitiće nokte od acetona koji dosta isušuje kožu. Aceton neće delovati štetno na nokte, ali zanoktice su dosta osetljive pa ih stoga morate pažljivo zaštititi.

Treći korak: Umakanje noktiju u aceton za skidanje trajnog laka ili odstranjivač trajnog laka

Ključni korak kod skidanja gel laka kod kuće je da tupfere koje ćete omotati oko noktiju dobro natopite acetonom. Bitno je da u odstranjivaču gel laka imaš visoki postotak acetona jer oni slabiji neće toliko dobro delovati pa bi odstranjivanje trajalo mnogo duže. Vaticu natopljenu acetonom ili odstranjivačem trajnog laka stavite na svaki nokat i zatim nokat omotajte folijom.

Četvrti korak: Skidanje ostataka trajnog laka drvenim štapićem ili metalnim odstranjivačem

Ostatke gel laka treba da uklonite u potpunosti pomoću drvenog štapića ili metalnog odstranjivača, a zatim turpijom za poliranje ispolirate nokte da njihova površina bude glatka i sjajna. Drvenim štapićem odnosno metalnim odstranjivačem gel laka nikako ne smete grubo da rukujete jer ćete tako oštetiti površinu svog nokta. Gel lak trebao bi pažljivo da se oguli pomoću ovih alata. Turpijanje za poliranje dolazi tek kad na noktu više nemate ostataka gel laka te ga možete neometano ispolirati do prirodnog i zdravog sjaja.

Peti korak: Nega noktiju nakon skidanja gel laka

Završni korak je nega zanoktica i ruku jer ih je namakanje u acetonu verovatno dosta isušilo, uljem za negu zanoktica i bogatom hiratantnom kremom koja će nahraniti kožu ruku. Nakon ovoga nokti će biti savršeno spremni za novu boju i dizajn tgel laka po želji!

(Kurir.rs/Wanted)

Bonus video:

01:18

BESPLATNE HALJINE ZA MLADE MATURANTKINJE! Obezbeđena šminka i manikir BEZ DINARA DOBIJU IZGLED O KAKVOM SANJAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track