MONAHINJA TUŽI BISKUPA ZA NARUŠAVANJE PRIVATNOSTI! Imala EKSPLICITNE VIDEO POZIVE sa sveštenikom: Skroz mi je poremetio um...
Foto: Profimedia

VIDEO

MONAHINJA TUŽI BISKUPA ZA NARUŠAVANJE PRIVATNOSTI! Imala EKSPLICITNE VIDEO POZIVE sa sveštenikom: Skroz mi je poremetio um...

Žena -

Tereza ​​Agnes Gerla izbačena je iz manastira nakon što su otkrivene njene eksplicitne poruke sa jedniom sveštenikom.

Ova 43-godišnja monahinja koja je vodila samostan u Arlingtonu u Teksasu, sve je priznala. Ona tvrdi da nije bila svoja i da se to može desiti i monahinjama, piše NY Post.

- Napravila sam ogromnu, ogromnu grešku - rekla je Tereza, nakon što ju je biskup Majkl Olson optužio da je razmenjivala eksplicitne poruke sa 38-godišnjim sveštenikom Filipom Džonsonom.

"Nismo imali fizički odnos"

Monahinju koja je bila u invalidskim kolicima izbacili su iz manastira. Ona tvrdi da nije imala nikakav fizički odnos sa sveštenikom sa kojim se dopisivala. Odlučila je da tuži vladiku i crkvene vlasti za milion dolara jer su joj, kako tvrdi, narušili privatnost kada su joj oduzeli mobilni telefon i kompjuter i sve objavili.

- Zaljubila sam se u njega, imala sam napade koji su mi uznemirili um - rekla je sestra, koja je priznala da je imala video-pozive sa sveštenikom.

- Sve je bilo preko telefona, nismo bili fizički intimni. Tada sam imala napade i nisam bila pri zdravoj pameti, sve je bilo zbrkano - branila se.

Kaže da je bila pod lekovima kada ju je vladika ispitivao o skandalu. Sudija u Teksasu je rekao da tek treba da odluči da li će ovo biti građanska stvar ili će sve predati Vatikanu.

Sveštenik iz afere je bivši marinac

Časna sestra se dopisivala sa 38-godišnjim sveštenikom Filipom Džonsonom, bivšim marincem koji je svoju vojnu uniformu zamenio svešteničkom odorom nakon što je oboleo od raka mozga.

Velečasni Džonson, koji radi u Severnoj Karolini, trenutno je pod istragom i njegove svešteničke dužnosti su ograničene, prenose američki mediji. Njegova priča dospela je na naslovne strane pre nekoliko godina.

Kada je imao 24 godine i bio je u marincima, dijagnostikovan mu je rak mozga. Lekari su mu dali godinu dana života. Posle izuzetno rizične operacije oporavio se i postao sveštenik.

(Kurir.rs/NY Post)

Bonus video:

02:27

OVO CRKVA NIKADA NIJE OPROSTILA MILOŠEVIĆU! Čolović otkrio: Čuveni Slobin govor na Gazimestanu imao je VELIKU GREŠKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track