TRANSRODNA OSOBA IZABRANA ZA NAJLEPŠU U OVOJ EVROPSKOJ ZEMLJI: Boriće se za MIS univerzuma
Foto: Profimedia

uspela je

TRANSRODNA OSOBA IZABRANA ZA NAJLEPŠU U OVOJ EVROPSKOJ ZEMLJI: Boriće se za MIS univerzuma

Žena -

Na severu Evrope desio se pravi presedan kada su nacionalna takmičenja za najlepšu devojku u državi u pitanju!

Naime, transrodna žena je po prvi put krunisana za Mis Holandije i tako je ušla u istoriju! Riki Valeri Kol (22) pobedila je na takmičenju održanom u subotu i zvanično je najlepša ženska osoba Holandije.

Riki Valeri Kol
foto: Profimedia

Ova 22-godišnja transrodna devojka će se tako takmičiti na predstojećem izboru za Mis Univerzuma koje se održava kasnije ove godine, a na ovom prestižnom takmičenju žene iz celog sveta će se boriti za krunu najlepše na svetu.

Poslednja mis Holandije Ona Mudi i aktuelna Mis Univerzuma R'Boni Gabriel iz Sjedinjenih Američkih država bile su uz Riki Valeri Kole, prvu transrodnu osobu koja je pobedila na ovom takmičenju u Holandiji, da joj uruče nagradu i na glavu stave osvojenu nacionalnu krunu. Može se reći da su svi izgledali oduševljeno i srećno, uključujući i pobednicu koja je bila van sebe od uzbuđenja, prenosi "TMZ".

Sada odlazi na na veliku scenu i značajno takmičenje - Mis Univerzuma - koje će se održati u Salvadoru u decembru.

Riki Valeri Kol
foto: Profimedia

Iako je možda prva transrodna žena u Holandiji koja se takmičila na ovom izboru, ona neće biti prva transrodna žena koja će se boriti za titulu Mis Univerzuma. Naime, španska predstavnica Angela Ponce je to već učinila 2018.

Više transrodnih žena se takmičilo na nacionalnim izborima za Mis Univerzuma poslednjih godina, a i nova vlasnica organizacije Mis Univerzuma - Anne Jakrajutatip - i sama je transrodna.

"Uspela sam"

Pobednica je delovala veoma ushićeno nakon proglašenja pobednice, pa otišla je na društvene mreže da se zahvali svim pratiocima i ljudima koji su je podržavali, ali i da sa njima podeli svoju sreću.

Riki Valeri Kol
foto: Profimedia

"Uspela sam", rekla je i nastavila da govori koliko je uzbuđena što će se boriti za titulu Mis Univerzuma u narednom periodu.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

02:35

LEPOTA NIJE SAMO ZA KLINKE! Maja Volk: Predložiću izbor za mis 60+ i učestvovaću ŽENE MOTIVIŠE KAD SE NEKO POZNAT IZBORI SA RAKOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track