UČITELJICA DALA OTKAZ U ŠKOLI I OTIŠLA DA RADI U SUPERMARKETU: Želela je da bude učiteljica, ali tvrdi da to ne plaća račune!
Foto: Printscreen/Tik Tok

VIDEO

UČITELJICA DALA OTKAZ U ŠKOLI I OTIŠLA DA RADI U SUPERMARKETU: Želela je da bude učiteljica, ali tvrdi da to ne plaća račune!

Žena -

Bivša učiteljica Megi Perkins sada radi u jednoj od prodavnica američkog lanca Kostkos i mnogo je srećnija na tom radnom mestu.

@millennialmsfrizz #NiñaBailando the most frequent advice I give to teachers who are worried about the sustainability of their career and education is to know that when the time is right to leave, they will be able to work fulfilling careers in other fields. I tell people that the skills you have as a teacher are highly transferable, and make you a valuable asset to so many different work environments. I know that is true because I am experiencing it as well. I know that is true because of all the DM‘s and comments that I received from other former teachers who are transitioning out of the classroom. And I know that is true, because I know teachers. #formerteacher #teacherquittok #teacherexodus #teachercareerchange #corporatetrainer #costcotiktok ♬ Swing, Swing - The All-American Rejects

Trebalo joj je dve godine da konačno odluči da napusti posao učiteljice, što ju je iscrpljivalo:

- Nije se moglo sve to izdržati, uslovi su bili katastrofalni. Iako obožavam podučavanje i učenje, radila sam i do 60 sati nedeljno za manje od 45.000 evra godišnje. To je trajalo celih pet godina.

Tokom svoje karijere, Perkins je bila nastavnica u javnim i privatnim školama u Džordžiji i Floridi, radeći sa učenicima od šestog razreda do srednje škole. Sada, 30-godišnjakinja radi u odeljenju za članstvo u svom lokalnom Costco-u i voli to. Ona sedi u kancelariji i ima radno vreme koje joj mnogo više odgovara.

Ona i njen muž imaju svoje dete, ćerku i sina od 4 i 5 godina.

@millennialmsfrizz

If you create this type of account, I will be your first follower. I will repost every video you make. I will engage so highly, you might think I’m paid for it. I just think it would be really fun to do a profile called Costco in the wild, that exclusively posts content about regular people using their Costco products in every day life.

♬ original sound - Millennial Ms. Frizzle

- Odrasli smo u Kostkosu, pa sam oduvek znala da se prema zaposlenima te kompanije postupa dobro i da imaju visok kvalitet života. Dakle, kada se gradio novi Kostkos u mom gradu, odmah sam se prijavila - rekao je Perkins za Business Insider. Uopšte joj nedostaje njen stari život.

- Sada mi je tempo mnogo bolji, nisam bolesna ni iscrpljena kao dok sam radila kao učiteljica. Sada sam mnogo, mnogo srećnija - otkrila je ona. Dok je bila nastavnica, upisala je i doktorat, ali je sada više fokusirana na novi posao koji je manje stresan za nju.

- Moja strast, ono što volim, nije mogla da plaća račune i nisam mogla da spavam noću - iskreno je zaključila Megi, koja sada ima mnogo lagodniji život.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

02:07

DUŠICA JAKOVLJEVIĆ OTKRILA KAKO SU NA OPERACIJU REAGOVALA NJENA DECA: Bilo mi je muka od bolova, poslala sam im poruku...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track