TROŠE MILIONE I UŽIVAJU U LUKSUZU: Za Putinovu Alinu svi znaju, a evo kako žive ostale žene i ljubavnice RUSKIH MOĆNIKA (FOTO)
Foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV, Shutterstock

ima ih raznih

TROŠE MILIONE I UŽIVAJU U LUKSUZU: Za Putinovu Alinu svi znaju, a evo kako žive ostale žene i ljubavnice RUSKIH MOĆNIKA (FOTO)

Žena -

Dok se ratuje u Ukrajini, supruge i ljubavnice ruskih političara i moćnika i dalje žive na visokoj nozi, ne obraćajući previše pažnje na situaciju. Osim što privlače pažnju atraktivnim izgledom, mediji često analiziraju i njihovo ogromno bogatstvo i imovinu.

Luksuzne vile, putovanja, dobri poslovi i milioni su deo njihove svakodnevice.

Supruga „Generala Armagedona“ uživa u vili od 3 miliona evra

Sergej Surovikin
foto: SCREENSHOT VESTI.RU

Sergej Surovikin, poznat i kao „General Armagedon“ živi raskošan život uz milione, pišu britanski tabloidi.

On je sa suprugom Anom stekao ozbiljno bogatstvo.

Surovikin i njegova supruga poseduju vilu od 3 miliona evra na prelepom lažnom „engleskom imanju“ u Rusiji.

Novac koji je zaradio takođe je navodno pomogao u plaćanju džinovske palate izgrađene za ruskog lidera Vladimira Putina.

Oni su kupili vilu od 3 miliona evra u kompleksu „ParkVilu“ u blizini Moskve, pokazuju zapisi.

Ogromna nekretnina uključuje bazen, teretanu, glavnu spavaću sobu od 40 metara kvadratnih, garažu za dva automobila, kao i poseban prostor za poslugu.

Ana Surovikina, Sergej Surovikin
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Par je prisustvovao novogodišnjoj cirkuskoj zabavi 2022. godine sa nekim od Putinovih najbližih saradnika. Među njima su portparol Kremlja Dmitrij Peskov i šefica medijske kuće RT Margarita Simonjan.

Solovjev – ljubavnica i luksuzna vila u Sočiju

Antikorupcijsko udruženje (FBK), organizacija koju je osnovao ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je u zatvoru, objavila je rezultate istraživanja o Vladimiru Solovjovu. Prema nalazima FBK-a, ovaj televizijski i radijski voditelj ima tajnu porodicu sa košarkašicom Svetlanom Abrosimovom, s kojom ima dvoje dece, a upravo su Svetlana i njene ćerke američki državljani.

Ta bivša sportistkinja poseduje vilu u Sočiju od 650 kvadratnih metara vrednu 6,25 miliona dolara, a podaci o toj imovini uklonjeni su iz Rosrestra, ruske službene agencije za katastar i kartografiju, prenosi ruski nezavisni medij Insajder.

TV voditelj, Vladimir Solovjev
foto: Printscreen/YouTube

Nekretnine koje se nalaze u susedstvu njene vile uključuju kuću supruge generala Sergeja Surovikina, kuću sina Nikolaja Patruševa.

Podaci o vlasnicima tih vila takođe su uklonjeni iz Rosrestra, a kao zvanični vlasnik sva četiri luksuzna imanja navedena je Ruska Federacija.

„Možda Svetlana (Abrosimova) nije samo bivša košarkašica, već i tajna agentica FSB-a ili GRU-a sa činom generala? Možda je radnica Ministarstva odbrane, a između vođenja svog Jutjub kanala potajno zapoveda divizijom u Donbasu? Zašto je Svetlana Abrosimova, koja je davno završila karijeru, toliko zaštićena od države? Zašto ju je ruska država doslovno stavila u istu ravan sa porodicama Nikolaja Patruševa i Sergeja Surovikina?“, navodi se u jednom citatu istraživanja.

Svetlana Abrasimova, Vladimir Solovjov
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Abrosimova je 2017. rodila dve ćerke, Mariju i Margaritu, u Sjedinjenim Državama, s patronimima „Vladimirovna“, što znači da im je ime oca Vladimir.

Alina Kabajeva – „prva ljubavnica Rusije“

Alina Kabajeva, navodna ljubavnica ruskog predsednika Vladimira Putina, često je u centru pažnje svetskih medija. Kada se pojavila na jednom gimnastičarskom skupu u Sibiru počelo je da se spekuliše da je bacila oko na jednu visoku državnu funkciju i da hoće da zameni najmoćniju ženu u Rusiji – Valentinu Matvijenko (74), predsednicu Senata u Savetu Federacije.

Ovo ne bi bilo prvi put da Kabajeva dobija visoke pozicije i unosne poslove zahvaljujući ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Kada je prestala da se bavi gimnastikom, ušla je u političke vode, a sumnja se da je velikog udela u tome imao Putin. On je Kabajevoj omogućio luksuzan život i skupa putovanja, kao i dobre poslovne mogućnosti.

Alina Kabajeva
foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV

Od 2005. godine Kabajeva je član Javne komore Rusije. Od februara 2008. je predsednica Javnog saveta Nacionalne medijske grupe, medijske grupe koja kontroliše Izvestiju, Prvi kanal i REN TV.

Između 2007. i 2014. Kabajeva je bila poslanik u ruskom parlamentu, predstavljajući Putinovu stranku Jedinstvena Rusija. U svojstvu poslanika, glasala je za niz zakona koji su brzo usvojeni 2012. i 2013. godine, uključujući predlog zakona protiv Magnitskog kojim se zabranjuje međudržavno usvajanje (ruske siročadi) od strane porodica u Sjedinjenim Državama, kao i ruski zakon o gej propagandi koji kažnjava distribuciju „propagande netradicionalnih seksualnih odnosa“ među maloletnicima, vansudsku zabranu pristupa veb lokacijama na kojima se mogu nalaziti materijali koji krše zakone o autorskim pravima i reorganizaciju Akademije nauka.

U septembru 2014. Kabajeva je podnela ostavku u Dumi i prihvatila mesto predsednika upravnog odbora Nacionalne medijske grupe, najvećeg ruskog medijskog konglomerata. Suočila se sa kritikama zbog nedostatka iskustva i visoke plate kada je postavljena na političke i medijske funkcije.

Alina Kabajeva
foto: Printskrin/Instagram

Do početka rata u Ukrajini redovno je koristila švajcarsku vilu sa pogledom na Ženevsko jezero. Međutim, sankcije zbog Putina ograničile su njeno putovanje na Zapad. Izveštaji sada navode da ona živi sa Putinom, a da najviše vremena provode u šumskoj palati u Valdaju.

Putin nikada nije priznao vezu, a kamoli brak ili decu sa Kabajevom, ali većina Rusa prihvata kao činjenicu da ona živi sa njim u njegovoj palati, iako je državnim medijima zabranjeno da pominju njihovu vezu.

Žena Dmitrija Peskova lomila tanjire u Grčkoj

Tatjana Aleksandrovna Navka je ruska bivša takmičarska plesačica na ledu i supruga Dmitrija Peskova. Sa svojim plesnim partnerom, Romanom Kostomarovim, ona je olimpijska šampionka 2006. godine, dvostruka svetska šampionka (2004–05), trostruka šampionka finala Gran prija (2003–05) i trostruka šampionka Evrope. Ranije u svojoj karijeri takmičila se za Sovjetski Savez i Belorusiju.

Navka se prvo udala za ruskog plesača na ledu Aleksandra Žulina. Njihova ćerka Saša rođena je u maju 2000. godine u Sjedinjenim Državama. Par je podneo zahtev za razvod u leto 2009. i zvanično su se razveli u julu 2010. godine.

Vladimir Putin, Tatjana Navka
foto: Profimedia

Navka i ruski diplomata Dmitrij Peskov, portparol Vladimira Putina, imaju ćerku Nadeždu (Nađu), rođenu avgusta 2014. godine u Rusiji. Venčali su se na građanskoj ceremoniji u matičnoj službi u junu 2015. pre veće ceremonije 1. avgusta 2015. godine.

Od 2014. do 2015. Navka je bila korisnik Carina Global Assets Ltd., ofšor kompanije na Britanskim Devičanskim ostrvima. U februaru 2019. postavljena su pitanja u vezi sa bogatstvom Navke i njenog muža nakon izveštaja o njihovom vlasništvu nad više imanja u Moskovskoj oblasti. Istraga koju je sproveo Gardijan je sugerisala da je Navka možda imala manji prihod. Tvrdila je da je u braku nekoliko godina nakon razvoda od Žulina i da je lažno rekla poreskoj upravi da je prodala kuću u Sjedinjenim Državama.

Navka je 2022. uvrštena na spisak posebno određenih državljana koje je sankcionisalo Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država u okviru međunarodnih sankcija jer je član porodice Dmitrija Peskova, koji je bio na crnoj listi ranije u martu zbog njegove ključne uloge u ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Dimitrij Peskov, Tatjana Navka
foto: Printskrin/Instagram

U avgustu 2022. godine supruga portparola Kremlja izazvala je kritike nakon što je snimljena kako razbija tanjire na jednoj svadbi dok je bila na odmoru u Grčkoj. Zbog salve kritika koje je dobila zbog razbijanja tanjira, nekadašnja ruska manekenka uklonila je snimak sa Instagrama.

Snimak je, naime, nastao dok je ona bila na odmoru. Isprva je odmarala u Turskoj u gradu Efesu, a onda je otišla u jedno grčko odmaralište, prenosi Dejli mejl. Ruski i ukrajinski kritičari su njeno ponašanje opisali kao razmetljivo, u trenutku dok se vodi rat u Ukrajini.

(Kurir.rs/ Nova)

Bonus video:

01:52

KRENULA SAM U TERETANU JER SAM SE ZALJUBILA! Glumica otkrila svoju veliku strast koja deluje lako, a zahteva OGROMNU FIZIČKU SNAGU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track