TRAŽILI SU DA POZIRA RAŠIRENIH NOGU! Misice podnele tužbu protiv organizatora zbog zlostavljanja: "Morale smo da se skidamo!"
Foto: Printscreen/Instagram

proces u toku

TRAŽILI SU DA POZIRA RAŠIRENIH NOGU! Misice podnele tužbu protiv organizatora zbog zlostavljanja: "Morale smo da se skidamo!"

Žena -

Šest finalistkinja ovogodišnjeg izbora lepote za Mis Univerzuma Indonezije optužilo je organizatore da su ih naterali da se skinu kako bi im "proverili tela" i fotografisali ih u toplesu, piše CNN.

Devojke su podnele prijavu policiji. Njihov advokat Melisa Angrini dodala je da su organizatori tražili od devojaka da se skinu kako bi "pregledali svoje ožiljke, celulit ili tetovaže".

Ona tvrdi da "telesne provere" nisu bile navedene u rasporedu događaja, a na kraju je pet devojaka pristalo da se skinu i fotografišu u toplesu.

"To je bilo dovoljno da se ponize i degradiraju“, rekla je Melisa.

Takođe, jedna od takmičarki tvrdi da su je organizatori zamolili da pozira raširenih nogu.

Devojke su rekle da su fotografije snimljene dok su muški zaposleni bili prisutni u prostoriji. Navodni incidenti dogodili su se 1. avgusta, dva dana pre velikog finala u Džakarti, a dokumenti i video snimci su dostavljeni sudu kao dokaz.

"Mis Univerzuma veoma ozbiljno shvata optužbe o seksualnom uznemiravanju i neprikladnosti. Obezbeđivanje bezbednog mesta za žene je najviši prioritet organizacije Mis Univerzuma i mi istražujemo ovu stvar“, rekli su američkim medijima organizatori izbora za Mis Univerzuma, prenosi Index.hr.

Organizatori indonežanskog takmičenja nisu dali zvaničnu izjavu, ali je direktorka Popi Kapela rekla da njena organizacija "budno prati situaciju" i da će sprovesti detaljnu istragu i ispitati navode.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:11

TRANSRODNA OSOBA JE MIS HOLANDIJE IZ JEDNOG RAZLOGA?! Vesna Da Vinča otkrila ko stoji iza SVEGA! Sve je počelo od DONALDA TRAMPA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track