OTAC ZABORAVIO SINA (3) U KOLIMA, PA PREŽIVEO PAKAO! Ostao u životu prepunom krivice: Ostavio ga je u vrućem autu umesto u vrtiću
Foto: Shutterstock

TUGA

OTAC ZABORAVIO SINA (3) U KOLIMA, PA PREŽIVEO PAKAO! Ostao u životu prepunom krivice: Ostavio ga je u vrućem autu umesto u vrtiću

Žena -

Amerikanka Džejmi Džil (44) doživeo je smrt deteta, jednu od najbolnijih stvari koje roditelj može da doživi. Njen suprug Endru (46) je jednog dana umesto nje u vrtić vozio njihovog trogodišnjeg sina Olija, ali je usput zaboravio gde ide i odvezao se pravo na posao.

- Sedeći pored beživotnog tela mog sina u mrtvačnici, raspadala sam se. Bio je obučen u svoju omiljenu pidžamu od kornjače. Iako je izgledao kao da spava, znala sam da se moj nestašni, dobri dečko nikada više neće probuditi - ispričala je Džil za The Sun o tragičnom danu.

Dete, Dete u kolima
foto: Shutterstock

Poslednji put Džil je videla svog sina živog 9. jula 2019. godine, kada ga je tata stavio u sedište automobila na putu do vrtića. Maleni ju je pozdravio i mahnuo joj, a mama pretpostavlja da je trogodišnji dečak zaspao na putu do vrtića, pa tati ništa nije rekao.

Pre odlaska, Oli i njegov stariji brat Oven, koji je tada imao pet godina, razgovarali su o crtanom filmu koji će kasnije tog dana gledati sa mamom i tatom.

- U vreme ručka sam proverila aplikaciju za vrtić da vidim šta je Oli jeo i iznenadio sam se kada sam video da nema zapisa o njegovom dolasku tog jutra. Pozvala sam Endrua, koji je rekao da je sigurno zaboravio kada je doveo Olija. Kada tog popodneva nisu stigli kući, zvala sam Endrua nekoliko puta. Nije bilo odgovora - rekla je Džil.

Džil je sa starijim sinom odmah otišla u vrtić, a čim je ugledala hitnu pomoć i policijski auto, pozlilo joj je. Oli je proveo više od četiri sata na temperaturi višoj od 48 stepeni Celzijusa, preminuo je od hipertermije.

- Endrju je video Olijevo telo tek kada se vratio u dečiju sobu, gde je planirao da ga pokupi. Nakon toga je odveden u duševnu bolnicu jer je pretio da će se povrediti, ali je sutradan pušten.

Smrt
foto: Profimedia

Kako kažu, planiranje sahrane bilo je izuzetno teško, ali su im prijatelji i porodica bili podrška. Starijem sinu je prvo rečeno da mu je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali mu je kasnije objašnjena istina.

- Njegova ljubav prema tati se nije smanjila - rekla je Ovenova i Olijeva mama.

Prošle su četiri godine od tragedije, a Džil i Endru su ostali zajedno, uprkos mnogim komentarima na internetu da je trebalo da ga ostavi.

- Krivica je uvek prisutna, ali smo zbog njega odlučili da se borimo za ljubav - rekla je ona.

Olijeva porodica osnovala je neprofitnu organizaciju „Budi ljubazan za Olija“, koja podiže svest o opasnostima vrućeg automobila po decu i životinje.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

00:30

TRAGEDIJA! ŽENU STIGLA VATRA NA PAR METARA OD MORA: Još jedna žrtva požara u Grčkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja