OTKRIVENO ZAŠTO MNOGI MUŠKARCI VIŠE VOLE "PUNIJE" ŽENE! Istraživanje pokazalo neobične rezultate: Ovo nikako nismo očekivali!
Foto: Profimedia

da li ste znali?

OTKRIVENO ZAŠTO MNOGI MUŠKARCI VIŠE VOLE "PUNIJE" ŽENE! Istraživanje pokazalo neobične rezultate: Ovo nikako nismo očekivali!

Žena -

U zanimljivom istraživanju koje je sprovedeno na jednom britanskom univerzitetu, pokazalo se da muškarci, kada se nađu u kriznim situacijama u životu, više vole punije žene. U eksperimentalnoj studiji pre nekoliko godina, naučnici britanskog Univerziteta Vestminster intervjuisali su polovinu ispitanika postavljajući im pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su ostali odgovarali na banalna pitanja koja ne povećavaju nivo stresa.

Nakon toga, obe grupe ispitanika su pogledale slike različitih žena - od veoma mršavih do gojaznih. Oni muškarci koji su imali povećan nivo stresa nakon intervjua preferirali su žene sa "punijim" figurama. Muškarci uvek biraju "karakteristike zrelijeg izgleda" u nepovoljnim trenucima svog života, objasnio je autor studije, dr Viren Svami.

žene, punije žene, obline, telo, drugarice
foto: Profimedia

- Čini se da je oblik tela važan znak fizičke i psihičke zrelosti - kaže Viren. Oni koji nisu učestvovali u "stresnom" intervjuu smatrali su da su mršavije žene, poput Anđeline Džoli, privlačnije, piše Informer.rs. Ovo, kažu naučnici, objašnjava i činjenicu da se u necivilizovanim kulturama gde većina stanovnika ima nedostatak sredstava za život, posebno cene ženske obline.

Podsetimo, prethodna britanska studija otrkila je da 89 odsto muškaraca više voli da legne u krevet pored takvih žena. Takođe, 68 odsto žena misli da su puniji muškarci bolji i nežniji partneri. Svi muškarci u različitim anketama odgovorili su isto: žena sa viškom na kostima izgleda zdravije. Kada to kombinujete sa samopouzdanjem i blistavim stilom, to je zaista atraktivan izgled.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

02:28

ČISTO DA SE ZNA: CEO FK MILJAKOVAC DOBROVOLJNO DAO KRV! Simić: Želimo da ljubav navijača usmerimo ka nečem smislenom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track