TOKOM DANA DA SAHRANIŠ NEKOG, A UVEČE IGRAŠ PREDSTAVU: Momčilo Otašević otkriva kako provodi slobodno vreme i GDE ŽIVI SADA
Foto: Dusko Miljanić

iskreno

TOKOM DANA DA SAHRANIŠ NEKOG, A UVEČE IGRAŠ PREDSTAVU: Momčilo Otašević otkriva kako provodi slobodno vreme i GDE ŽIVI SADA

Kultura -

Na ovogodišnji Sarajevo film festival Momčilo Otašević je stigao kao nominovan za najboljeg glumca za ulogu u seriji "Beležnica profesora Miškovića". Slavu i simpatije publike širom regiona osvojio je još pre desetak godina kao Luka Radmilović u seriji "Budva na pjenu od mora". Ovom rođenom Cetinjaninu baza je Zagreb, gde ga vežu ne samo za životne već i profesionalne pobede. Trenutno je angažovan na seriji "Kumovi", a u Beograd će dolaziti od jeseni s novim predstavama.

Da li vam prija što ste u Sarajevu u društvu kolega Milana Marića, Feđe Štukana...?

Serija Beležnica, Momčilo Otašević
foto: promo, Košutnjak film

- Ne smatram kolege konkurencijom. Prošle godine sam na Sarajevu imao kratki film, a ove je stigla nominacija za glavnu ulogu u seriji. Očekujem da ću doći i naredne godine sa nekim velikim dugometražnim filmom. Volim ovaj grad i imam dobre prijatelje u Sarajevu.

Povod za dolazak u grad na Miljacki je "Beležnica". Druga sezona potpuno je promenila život vašeg junaka.

- Sve je počelo novinarstvom, a otišlo je dalje. Luka sada ima drugi posao i interesovanja. Dobio je i neke supermoći. Razmišljao sam da je najsigurnije da igram tu ulogu s puno minimalizma. Reditelj se složio i stigla je nominacija za Srce Sarajeva.

Imate li uzore u glumi?

Momčilo Otašević
foto: Ana Paunković

- Nemam. Uvek puno istražujem, iz čega gradim novi lik. Prvo mu nađem telo i glas. U jeku korone snimali smo prvu sezonu "Beležnice", a odmah sledećeg leta i drugu. Obišao sam i upoznao celu Srbiju, od Titela do Šar-planine i sela Topli Dol.

Hoće li biti i treće?

- Znam da postoji scenario i očekujem da ćemo snimiti i kraj ove priče.

Da li vam je sada baza Zagreb ili rodno Cetinje?

- Zagreb, zbog porodice. Nastavljam snimanje serije "Kumovi", a čekam da do kraja godine izađe moj novi film "Šalša", komedija sa elementima horora, reditelja Dražena Žarkovića i scenarista Zorana Lazića, Ivana Turkovića Krnjaka i Maje Todorović. Snimali smo ga na Šolti. U pauzama sam radio sa Jagošem Markovićem u Tivtu predstavu "Učene žene", s kojom ćemo od jeseni gostovati u Beogradu i Novom Sadu.

Momčilo Otašević
foto: Ana Paunković

Radite sapunice, ali stižete da radite i druge stvari. Kako?

- Nemam pojma. Nekako sam uspeo sve da stignem. Pre nekoliko godina snimao sam sapunicu po danu, a film noću. Sve je moguće. Više do 20 dana sam paralelno radio i "Beležnicu" i "Kumove" u Beogradu i Zagrebu. Volim svoj posao i ginem za njega. Nadam se da će mi se jednog dana isplatiti. Kako sve stižem? Meni predstave i kratki filmovi dođu kao glumačko tuširanje od serija od 160 epizoda.

Koliko je najviše scena koje ste u danu snimili?

- Rekord drži Milan Štrljić sa 25 scena, a ja sam tog dana snimio jednu manje.

Zanima vas i režija?

Momčilo Otašević
foto: Ana Paunković

- Razmišljam i o radu iza kamere. Kad mi bude dosadno, nešto piskaram.

Inspiriše li vas tragedija u rodnom Cetinju?

- Ne. Teško mi je o tome da pričam. Zanima me taj četvrti zid, odnos glumaca i publike. Radio bih neki film o tome kako nastaje predstava. Veliki broj nas glumaca je morao tokom dana da sahrani nekog, a uveče igra predstavu, u kojoj mora da se smeje i plače.

Da li vam se to desilo?

- Jeste. Odeš i odradiš posao. Ljudi su platili kartu i očekuju da vide predstavu.

Momčilo Otašević
foto: Ana Paunković

Šta je sa komadom "Tesla ili prilagođavanje anđela"?

- Igramo ga i dalje. Očekujem da dođemo opet u Beograd. Plan je da igramo jednom mesečno.

(Kurir.rs/ TV Ekran / Ljubomir Radanov)

Bonus video:

02:10

CRNOGORSKI GLUMAC STAO UZ MILENU RADULOVIĆ: Nisam mogao da naslutim kroz kakvu grozotu je prošla (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track