KAKO RAZLIKOVATI ORIGINALNI PARFEM OD KOPIJE? Evo nekoliko smernica na koje treba da obratite pažnju pri KUPOVINI (FOTO)
Foto: Shutterstock

EVO NA ŠTA TREBA DA OBRATITE PAŽNJU

KAKO RAZLIKOVATI ORIGINALNI PARFEM OD KOPIJE? Evo nekoliko smernica na koje treba da obratite pažnju pri KUPOVINI (FOTO)

Žena -

Kako razlikovati originalni parfem od kopije? Oni od nas koji vole parfem znaju da je to jedinstven izraz naše ličnosti i stila, a izbor savršenog mirisa i te kako je važan. Međutim, sa ovom privlačnom parfemskom magijom dolazi i nesrećna stvarnost falsifikovanih parfema koji nastoje da oponašaju magiju originalnih kreacija. Kako biste izbegli falsifikate, ključno je da se krećete u svetu parfema s oprezom.

Nekvalitetna ambalaža i etikete

Jedan od prvih znakova upozorenja da je reč o lažnom parfemu je nekvalitetna ambalaža i etikete. Kopije često odaju zamagljen žig, izbledele boje i loše pričvršćene etikete. Obraćanje pažnje na ove detalje može biti ključno za uočavanje falsifikata.

parfem
foto: Profimedia

Sumnjivo niska cena

Cene koje su preniske za parfeme poznatih brendova mogu biti crvena zastava, ako autentični parfemi zahtevaju visokokvalitetne sastojke i pedantan proizvodni proces, što znači veću cenu. Ako vam se cena čini previše dobra da bi bila istinita, možda je u pitanju kopija parfema.

Parfem, Zaplena, Carina
foto: Carina

Miris

Jedna od najvećih razlika između originalnih i lažnih parfema je miris. Falsifikovani parfemi mogu imati slab miris, izmenjen ili potpuno drugačiji od pravog proizvoda. Autentični proizvođači parfema troše mnogo vremena i resursa da bi stvorili uravnotežen i dugotrajan miris, dok lažni parfemi mogu sadržati nekvalitetne sastojke koji negativno utiču na njihov miris.

parfem
foto: profimedia

Neovlašćeni prodavac

Kupovina parfema samo u zvaničnim prodavnicama, ovlašćenim web stranicama ili priznatim distributerima je najbolji način da garantujemo da kupujemo autentičan proizvod. Izbegavajte kupovinu parfema na pijacama, neproverenim sajtovima ili od neproverenih prodavaca.

Parfimerija
foto: Prinstcreen

Bar kod i serijski broj

Proverite bar kod i serijski broj na pakovanju, uporedite ih sa informacijama datim na zvaničnom sajtu brenda ili korisničkoj službi. Falsifikovani parfemi mogu imati netačne ili neusklađene brojeve.

parfem
foto: Profimedia

Kako razlikovati originalni parfem od kopije: Šta je još bitnoProverite zvaničnu web stranicu brenda

Neki brendovi parfema nude informacije o tome kako uočiti falsifikovane proizvode na svojim zvaničnim web lokacijama. Posetite web lokaciju brenda za određene detalje koje treba imati na umu – nekoliko njih ima pristup bočicama i kutijama za prezentaciju, tako da te detalje uzmite u obzir.

Reputacija prodavca

Ako kupujete na mreži, istražite reputaciju prodavca i pročitajte recenzije drugih kupaca, tražeći naznake da je prodavac pouzdan i da prodaje autentične proizvode.

Probajte pre kupovine

Ako je moguće, isprobajte parfem kod ovlašćenog prodavca pre kupovine. Upoznajte se sa mirisom i pakovanjem autentičnog proizvoda kako biste bolje prepoznali potencijalna odstupanja.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:24

NESNOSAN MIRIS ŠIRI SE NASELJEM KOD ČAČKA: Siva tečnost protiče kroz kišni kolektor (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja