DŽEF BEZOS U HRVATSKOJ PROBAO ČUVENU HVARSKU GREGADU I ODUŠEVIO SE: Evo kako se pripema ovaj stari ribarski specijalitet!
Foto: AP, Printscreen

recept

DŽEF BEZOS U HRVATSKOJ PROBAO ČUVENU HVARSKU GREGADU I ODUŠEVIO SE: Evo kako se pripema ovaj stari ribarski specijalitet!

Žena -

Milijarder Džef Bezos napustio je juče Hrvastku sa verenicom Loren Sančez sa kojom je u ovoj zemlji boravio desetak dana. Sa jahte su se ukrcali u helikopter pa otputovali privatnim avionom. Dolazak Džefa Bezosa u naš region pomno se pratio, a zna se i u kojim kulinarskim specijalitetima je uživao svetski bogataš.

Loren Sančez, Džef Bezos, Kejti Peri
foto: Tonci Plazibat / imago stock&people / Profimedia

Džef Bezos posetio je čuveni restoran na Hvaru gde je večerao sa verenicom. Kao predjelo serviran im je specijalitet tog ugostiteljskog objekta tuna tartar i carpaccio od jadranske hobotnice, dok je kao glavno jelo poslužena hvarska gregada kojom su se oduševili, piše 24 sata hr.

HVARSKA GREGADA

Džefri Bezos, Hvarska gregada
foto: AP, Printscreen

Sastojci:

  • 1 kg ribe (oslić, škarpina, brancin, orada ili bilo koja druga morska riba)ž
  • 500 g krompira
  • 5 čenova belog luka
  • 200 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
  • lovor, biber, so

Priprema:

Očišćeni crni luk isecite na kolutove, pa propržite na maslinovom ili suncokretovom ulju. Ubacite krompir, takođe isečen na kolutove, pa nastavite da pržite još 10 minuta. Nakon toga nalijte vodom tako da prekrije krompir i luk, dodajte lovorov list, ribu isečenu na komade i kuvajte oko pola sata. Za to vreme komade ribe u šerpi okrenite nekoliko puta. Gotovo jelo posolite, pobiberite i pospite iseckanim peršunom.

(Kurir.rs/ŽenaBic)

Bonus video:

02:27

DEDA BRANKO PREŽIVEO II SVETSKI RAT I SAHRANIO 15 GODINA MLAĐU ŽENU! Sad je najstariji Sremac i otkriva recept za dugovečnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track