IMALA KOSU DUGU 2 METRA, A ONDA SE OŠIŠALA NA BOB: Tinejdžerka sa najdužom frizurom na svetu napravila NEVEROVATNU PROMENU!
Foto: Printscreen/Instagram

FOTO

IMALA KOSU DUGU 2 METRA, A ONDA SE OŠIŠALA NA BOB: Tinejdžerka sa najdužom frizurom na svetu napravila NEVEROVATNU PROMENU!

Žena -

Indijku Nilanši Patel zvali su dvojnicom lika Rapunzel (kod nas Zlatokosa), jer je imala ekstremnu dužinu kose po kojoj se izdvajala kao jedinstvena u svetu. Kosa joj je bila duga oko dva metra, što je mnogo duže od njene visine.

Od frizura je uglavnom nosila razne vrste pletenica. Za to je čak osvojila Ginisovu knjigu rekorda za 'najdužu kosu na tinejdžerki'. Kosu je prala jednom nedeljno jer joj je trebalo 30 minuta da je osuši i sat vremena da je češlja.

Zatim bi svoju kosu negovala uljima koje je pripremala njena majka. Sastav ulja drži u tajnosti, ono je porodično nasleđe. U svakodnevnom životu, rekorderka je morala da nosi zavučenu kosu, kako joj ne bi smetala u šetnji i obavljanju običnih aktivnosti.

Ali kada je postala punoletna, odlučila je da napravi drastičnu promenu. Kosu je ošišala u bob frizuru, što je totalno promenilo njen izgled. Nakon što je ponovo osvojila nagradu za najdužu kosu na svetu 2021. godine, Nilanši je poklonila svoje pramenove Riplijevom muzeju u Holivudu, piše Daili Star.

- Kosa mi je mnogo dala, zato sam postala poznata kao 'Zlatokosa iz stvarnog života', a sada je došlo vreme da se odužim - prokomentarisala je prilikom darivanja muzeju.

- Sviđa mi se moja nova frizura. Osećam se ponosno što ću svoju kosu poslati u američki muzej, ljudi će je videti i biti inspirisani - rekao je Nilanši.

Iako Nilanši više ne nosi titulu 'najduže kose', njena takmičarska strana ostaje. Nedavno se pojavila i na takmičenjima lepote. Ovog meseca osvojila je 2. mesto na izboru za mis nacije 2023. godine.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:37

EMOTIVNO SAM NESTABILNA, KADA ČUJEM PRIJOVIĆKU OTPADNU MI KOSA I GAĆE! Edita šokirala: Tea je bezobrazna, ŽELIM DA JE GLEDAM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track