Sitni kolači ukrašavaju svaku svečanu trepezu, a postoji milion recepata za najrazličitije poslastice. Kolači koji se prave sa oblandama i rozen korama najčešeće se nalaze na trpezi, a danas vam predlažemo da probate i jafa kolačsa rozen korama. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a priprema nije komplikovana.

Sastojci:

1 pakiranje rozen kora

800 ml mleka

3 pudinga od čokolade

3 kašike šećera

100 putera

Za fil od pomorandže:

shutterstock-776206132-copy.jpg
Shutterstock 

1 l soka od pomorandže

3 pudinga od vanile

3 kašike šećera

100 g putera

Za glazuru:

100 g čokolade

100 g putera

Priprema:

U posudi pomešajte puding i 300 ml mleka i sjednite tako da nema grudvica. U šerpu sipajte preostalo mleko sa šećerom i kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte puter i umutite dok se ne istopi. Puding od vanile pomešajte sa 300 ml soka od pomorandže, a preostali sok sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta dodajte puter i mutite dok se sve ne sjedni. Rozen koru premažite vrućim filom od pomorandže, pa stavite opet rozen koru, a onda premažite čokoladnim filom i tako ređajte dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da bude rozen kora. Prekrijte pek papirom i stavite nešto teško preko. Ostavite preko noći da se stegne. Otopite čokoladu sa puterom i prelijte kolač, pa vratite još par minuta u frižider da se stegne.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

13:18
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač Izvor: Kurir televizija