VOJNIČKA METODA SA KOJOM ĆETE ZASPATI U ROKU OD 2 MINUTA: Kažu da radi kod 96 odsto ljudi, a može da bude efikasna i kad je BUKA
Foto: Shutterstock

super

VOJNIČKA METODA SA KOJOM ĆETE ZASPATI U ROKU OD 2 MINUTA: Kažu da radi kod 96 odsto ljudi, a može da bude efikasna i kad je BUKA

Žena -

Džastin Agustin, popularni Jutjuber i fitnes trener, nedavno je na TikToku podelio delotvornu tehniku koja pomaže protiv nesanice i navodno deluje tako da će vas uspavati za samo dva minuta.

Džastin tvrdi da je ovo metoda za uspavljivanje koja se koristi i u vojci, pa samim tim daje rezultate i u uslovima koji su daleko od idealnih.

"Ovu tehniku razvila je vojska kako bi vojnici bili u stanju da zaspu bili kada, bilo gde, pa čak i na bojnom polju kada je okruženje izrazito neprijatno i ima mnogo buke. A san je ipak od vitalnog značaja za svakog vojnika", ovim rečima je otpočeo svoj video.

jastučnica, krevet, spavanje, san
foto: Profimedia

"Moje istraživanje pokazalo je da je metoda osmišljena pre svega za pilote koji učestvuju na borbenoj liniji, a kojima su refleksi i koncentracija od krucijalnog značaja, a poznato je da se nivo ovih sposobnosti smanjuje nedostatkom sna", dodao je.

Ovaj trener objasnio je i kako vojnička tehnika zapravo funkcioniše - u početku je dovoljno samo da nekoliko puta duboko udahnete i pokušate svesno da opustite svaki deo tela, jedan po jedan.

@_sleepbrainsleep_ Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ original sound - Sleep Brain Sleep

"Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu. Opustite oči, obraze, vilicu i fokusirajte se na disanje. Sada se spustite do vrata i ramena. Uverite se da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što je moguće niže i držite ruke opuštene sa strane, uključujući šake i prste", objašnjava Agustin.

Dalje je potrebno da zamislite kako vas od glave do vrhova prstiju obzuma toplina, pre nego što pređete na deo od srca do nožnih prstiju.

"Sada duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući grudi, stomak, sve do butina, pa onda i kolena, listova i stopala", priča ovaj trener.

Takođe, trebalo bi da ispraznite glavu i zaboravite na brige, pre nego što pređete na neki od dva scenarija za zamišljanje.

jastučnica, krevet, spavanje, san
foto: Profimedia

"Prvi - ležiš u kanuu na mirnom jezeru i iznad sebe ne vidiš ništa osim čistog, plavog neba. Drugo - ležiš u crnoj, somotskoj mreži u mračnoj sobi. Potom, ako se osećate smireno i ništa vas ne ometa, ponavaljte reči: "Ne misli, ne misli, ne misli" oko 10 sekundi. Ovo bi trebalo da vežbate svake noći tokom šest nedelje. Čak 96 odsto ljudi koji savladaju ovu tehniku zapravo mogu da zaspu u roku od dva minuta nakon što zatvore oči", zaključio je Džastin.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

00:33

NEPRIMERENO SAM MORAO DA UPOZORIM NASILNIKE KAKO BI SE SMIRLI! Glumac otvorio dušu: Ta grupa se preselila iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track