Lovačka salata dosta podseća na ajvar, ali se lakše pravi. Ako nemate uslove da pravite zimnicu, ili nemate dovoljno vremena lovačka salata je odlična zamena.

Možete da je mažete na hleb, da je služite kao predjelo na slavama, a odlično se slaže sa pečenjem. Ako volite malo pikantniji ukus dodajte i ljuti papričicu.

profimedia0468458401.jpg
Profimedia 

Sastojci:

3 kg paprika 1 veza peršuna 1/2 glavice belog luka 500 g šargarepe 75 ml ulja 100 g šećera 100 g soli 500 ml paradajz sosa 100 ml sirćeta

Priprema:

Papriku očistite od semenki, pa sameljite u blenderu, a možete i u mašini za meso, ako imate. Zatim dodajte cele čenove belog luka i peršun. Sve dobro izblendirajte.

screenshot-20230926-102913.jpg
Youtube Printscreen/Farma 

U tiganju prodinstajte rendanu šargarepu, pa dodajte papriku sa pešrunom. Kad krene da vri dodajte so i šećer i dobro promešajte. Posle par minuta sipajte paradajz sos i sirće.

Kuvajte još sat do dva, povremeno mešajući. Gotov proizvod sipajte u tegle koje ste prethodno sterilisali.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:13
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu "Majke i snajke" Izvor: Kurir TV