KOLIKO DUGO SE KUVA KUKURUZ? Ovo treba da znate: Evo kako da dobijete lepši i sočniji ukus i da ga brzuo pripremite za jelo!
Foto: Printscreen

NJAM!

KOLIKO DUGO SE KUVA KUKURUZ? Ovo treba da znate: Evo kako da dobijete lepši i sočniji ukus i da ga brzuo pripremite za jelo!

Žena -

Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu.

Da biste skuvali klipove kukuruza, potrebno je prvo da ga očistite od lišća i svile. Zatim poređajte klipove jedan pored drugog, prekrijte ih vodom potpuno i pokrijte ih sa nekoliko listova koje ste odstranili, jer će tako imati lepši ukus.

kukuruz
foto: Shutterstock

Mladi kukuruz se kuva brzo, 15-20 minuta u ekspres loncu. Stariji kukuruz se kuva 40 minuta u ekspres loncu, a možda i duže, zavisi od starosti.

Ako kuvate kukuruz u običnoj šerpi, to će trajati oko dva sata. Još jedna kulinarska tajna koju vam otkrivamo je da ne stavljate so u kukuruz pre i za vreme kuvanja, zato što će zrna biti tvrda. Soli se neposredno pre serviranja, ako tako volite.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:29

Privatnici pljačkali državu: Pojedinci krali pšenicu, kukuruz i suncokretovo ulje iz robnih rezervi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track