OSTAVIO JE VERENICU PRED VENČANJE ZBOG LJUBAVI KOJU NIKAD NIJE PREBOLEO: Gorka istina koštala ga je sreće! Evo šta se desilo!
Foto: Shutterstock

VIDEO

OSTAVIO JE VERENICU PRED VENČANJE ZBOG LJUBAVI KOJU NIKAD NIJE PREBOLEO: Gorka istina koštala ga je sreće! Evo šta se desilo!

Žena -

Venčanje je uzbudljiv period u vezi. Potrebno je mnogo priprema i, ponekad, mnogo novca. Ljudi su uzbuđeni jer će izrecitovati zavete i obavezati se da ćete provesti večnost sa osobom koju vole. A znamo već da se ne završavaju svi brakovi srećno do kraja života, posebno kada je posredi neverstvo.

Pre tri godine, jedna žena mislila je da je srela muškarca svojih snova, a njihova veza bila je najbliža savršenoj – čak su njihove majke postale najbolji prijatelji. Nije oklevala da prihvati kada ju je pitao da se uda za njega, ali sve je naglo stalo kada se u njegov život vratila bivša ljubav koja je želela da se sa njim ponovo poveže. Njegova ljubav iz srednje škole se vratila – i sve se promenilo.

@redditfeeds Update - My fiance left me for the "one that got away" but he now wants me back. #reddit #redditstories #redditreadings #askreddit #minecraftparkour #redditfeeds ♬ original sound - Reddit Videos

Originalno objavljeno na r/relationships subreddit, a potom repostovano na TikToku, nije bila tajna da je nevestin partner Mark prekinuo vezu sa svojom bivšom jer je otišla u inostranstvo da nastavi školovanje. Ali njen povratak pet godina kasnije izazvao je niz događaja koji će uticati na njihove živote.

Čim se njegova bivša devojka vratila kući, želela je da se ponovo poveže sa bivšim. Mark je bio iskren prema svojoj verenici u vezi sa njenim povratkom, i osećajući se kao da može u potpunosti da veruje svom muškarcu, složila se da treba da se sastanu.

Kada se vratio sa sastanka, Markovo ponašanje bilo je sasvim drugačije. Bio je povučen i distanciran, stalno na telefonu i u svađi. „Ustuknuo“ je od njenog dodira i odbijao da uspostavi kontakt očima tokom seksa. Bilo je jasno da se nešto promenilo.

Jednog vikenda, verenica je odlučila da provede vreme sa Markovom bakom pošto su se njih dve zbližile. Kada je stigla kući, zatekla ga je kako pakuje svoje stvari i sprema se da ode. Izvinio se što ju je povredio, ali je objasnio da mu je data druga šansa za pravu ljubav sa „onom koja je pobegla“ i da nije želeo da je prokocka.

Njegova bivša ga je želela nazad, a on je shvatio da je još uvek voli i da želi isto. Rekao je da će nastaviti da plaća račune dok ona ne dobije novu poziciju na poslu, ali je siguran da želi da bude negde drugde. Njegova verenica je molila i preklinjala, ali je on ostao čvrst u svojoj odluci.

Skrhani zbog raskida, njeni prijatelji i porodica okupili su se oko nje i pružili joj podršku. Čak je i Markova baka svog unuka nazvala „budalom“ i predvidela da će se vratiti puzeći.

@redditfeeds Update - My fiance left me for the "one that got away" but he now wants me back. #reddit #redditstories #redditreadings #askreddit #minecraftparkour #redditfeeds ♬ original sound - Reddit Videos

Baš kao što je njegova baka predvidela, Mark je saznao da nije sve što sija zlato.

Nedugo nakon odlaska, odbegli mladoženja poslao je pismo u kojem se izvinjava za svoje postupke. Priznao je da mu je nedostajalo hrabrosti da se lično suoči sa bivšom verenicom i rekao je da je pobegao u potrazi za „savršenom vezom koja nikada nije postojala“.

Ispunjen žaljenjem, priznao je: „Mislio sam da sam zaljubljen u nju. Bio sam zaljubljen u ono što je ona predstavljala.“

Prisećao se mirisa svoje verenice, njenog pevanja, njenih prazničnih rituala, pa čak i njenog zvocanja, prepoznajući da nije dobio isto ispunjenje od druge žene. Sada je poželeo da može da vrati vreme unazad i da je ne izda.

Pod pretpostavkom da su planovi za venčanje otkazani, ponudio je da plati iz džepa ako bi mogli da vrate ceremoniju na pravi put. Njegova porodica mrzela je ono što je uradio, ali se i dalje nadala pomirenju, ali žena se pitala: „Kad bi mogao da mi to uradi u dobrim vremenima, šta bi uradio u lošim vremenima?“

Uprkos njegovim pokušajima da se pomiri, veza je završena. Mark je molio za još jednu šansu, ali je čak i njegova majka priznala da se ne bi pomirila u sličnim okolnostima. Devojka je krenula da ponovo gradi svoj život i preuredi svoj dom kako bi odgovarala novim okolnostima, ali se čak i to pokazalo teškim. Jedne subote uveče, njen bivši verenik se pojavio na njenim vratima. Molio je da ga pusti unutra, ali je ona odbila, ne osećajući se emotivno spremnom da se suoči sa njim i ženom koju je izabrao umesto nje.

Kucao je 15 minuta pre odlaska, vraćao se narednih nekoliko dana. Nikad mu nije odgovorila. Ono što je jasno jeste da je napravio veliku grešku i da se kaje zbog toga, ali kao i kod većine stvari u životu, bilo je kasno.

briga, zabrinutost, muškarac
foto: Profimedia

Pokazao se kao veoma nepouzdan i nestalan kada je reč o posvećenosti. Čak i kada bi ga ona primila nazad, uvek bi postojalo pitanje osnovnog poverenja. I kao što zna svako ko je ikada bio prevaren, za vraćanje poverenja potreban je naporan rad.

Nikol Klajman-Rek, licencirani terapeut, kaže „Ponovna izgradnja poverenja se svodi na donošenje odluke da ostanete u vezi, da budete disciplinovani i verujete da se poverenje može ponovo razviti, svesni da ste ranjivi i otvoreni za promene.“

Obe strane moraju biti aktivne i voljne da bi odnos zacelio, a to ovde očigledno nije slučaj. Ova neuspela veza mogla je da se izbegne da se Mark izlečio od svoje bivše ljubavi. Činilo se da mu nedostaje zatvorenost koja mu je bila potrebna da započne novu i zdravu vezu.

Kao što navodi Veriwell Mind, najgora stvar koju možete učiniti kada procesuirate raskid jeste da požurite u drugu vezu. Da biste istinski krenuli dalje, morate aktivno iskusiti emocije koje dolaze od izgubljene ljubavi, a ometanje sebe sa nekim novim samo odlaže kraj procesa.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track