TINEJDŽERKA RODILA BLIZANCE KOJI IMAJU RAZLIČITE OČEVE: Mislila da je 2 muškarac tata njenim bebama, pa saznala ŠOKANTNU ISTINU
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

TINEJDŽERKA RODILA BLIZANCE KOJI IMAJU RAZLIČITE OČEVE: Mislila da je 2 muškarac tata njenim bebama, pa saznala ŠOKANTNU ISTINU

Žena -

Kako prenose brazilski mediji, devojka je istog dana imala seks sa dvojicom muškaraca, a nakon što je rodila blizance uradila je test očinstva. Nakon toga je usledio šokantan rezultat: uzorak DNK muškarca bio je pozitivan samo na jedno od dvoje dece, piše Dejli mejl.

Kada je tada 19-godišnjakinja dala uzorak DNK drugog seksualnog partnera na analizu, test je otkrio da je on biološki otac drugog deteta. Već je prošlo 16 meseci od rođenja dece, ali je njihova priča tek sada izašla u javnost.

0280114422, bebe, blizanci, dečaci, bebe blizanci
foto: Oh Baby Productions / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona je objasnila da je uradila test očinstva jer nije bila sigurna ko je otac njene dece. U medicini se ovaj fenomen naziva heteroroditeljska superfekundacija i dešava se izuzetno retko, objasnio je doktor Tulio Horhe Franko.

Heteropaternalna superfekundacija nastaje kada majka oslobodi dve jajne ćelije koje zatim oplođuju dva spermatozoida različitih muškaraca. Žene obično moraju da imaju seks sa dva različita muškarca u roku od nekoliko dana pre ili posle ovulacije da bi obe jajne ćelije bile oplođene.

Ovaj slučaj iz Brazila je 20. takav slučaj zabeležen u svetu, a sada je objavljen u naučnom članku.

DNK test
foto: Profimedia

- Moguće je da se oplode dve jajne ćelije različitih muškaraca. Bebe dele genetski kod majke, ali rastu u različitim placentama - objasnio je doktor.

Majka dvoje dece bila je šokirana DNK nalazom i rekla da nije znala da bi se to moglo dogoditi.

- Deca su veoma slična - rekla je za Globo. Mišljenje očeva dece o celoj situaciji nije poznato.

(Kurir.rs/večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track