Dimljena skuša je savršen način da obogatite vašu slavsku trpezu, a priprema je jednostavna.

Dimljena skuša je izuzetno ukusna, a odlično je posluženje i za slavu. A kako se bliži Sveti Nikola, ovaj recept je naš predlog za savršenu slavsku trpezu.

Možete da je poslužite sa krompir salatom, a priprema nije ni skupa ni komplikovana. Ovako pripremljenu ribu ne morate da jedete samo kada su svečane prilike, nego i kada želite da se počastite ukusnim ručkom.

Sastojci:

2 smrznute skuše

ljuska od 3 glavice crnog luka

3 kašičice soli

2 kašike crnog čaja

1,5 kašika šećera

2 lovorova lista

7-15 zrna bibera

1,5 litara vode

profimedia0359661174.jpg
springtime78 / Alamy / Alamy / Profimedia 

Priprema:

Ribi isecite rep i glavu i dobro je očistite. Ivadite i kosti. Isecite veću plastičnu flašu i dobro je operite, pa stavite ribu unutra. U šerpu sipajte vodu, pa dodajte so, ljusku crnog luka, crni čaj, šećer, lovorov list i biber. Kuvajte dok ne proključa, pa isključite.

Sačekajte da se ohladi, pa prelijte ribu. Stavite u frižider na 3 dana.

(Kurir.rs/Receptor)

Bonus video:

03:36
Zdrav recept iz putopisa Marka Pola Izvor: Kineska medijska grupacija