KAKO DA SAMI NAPRAVITE DIMLJENU SKUŠU? Mnogo je ukusnija i jeftinija od one u prodavnici, a obogatiće vašu trpezu (RECEPT)
Foto: rainbow33 / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

KAKO DA SAMI NAPRAVITE DIMLJENU SKUŠU? Mnogo je ukusnija i jeftinija od one u prodavnici, a obogatiće vašu trpezu (RECEPT)

Žena -

Dimljena skuša je savršen način da obogatite vašu slavsku trpezu, a priprema je jednostavna.

Dimljena skuša je izuzetno ukusna, a odlično je posluženje i za slavu. A kako se bliži Sveti Nikola, ovaj recept je naš predlog za savršenu slavsku trpezu.

Možete da je poslužite sa krompir salatom, a priprema nije ni skupa ni komplikovana. Ovako pripremljenu ribu ne morate da jedete samo kada su svečane prilike, nego i kada želite da se počastite ukusnim ručkom.

Sastojci:

2 smrznute skuše

ljuska od 3 glavice crnog luka

3 kašičice soli

2 kašike crnog čaja

1,5 kašika šećera

2 lovorova lista

7-15 zrna bibera

1,5 litara vode

skuša, riba
foto: springtime78 / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Ribi isecite rep i glavu i dobro je očistite. Ivadite i kosti. Isecite veću plastičnu flašu i dobro je operite, pa stavite ribu unutra. U šerpu sipajte vodu, pa dodajte so, ljusku crnog luka, crni čaj, šećer, lovorov list i biber. Kuvajte dok ne proključa, pa isključite.

Sačekajte da se ohladi, pa prelijte ribu. Stavite u frižider na 3 dana.

(Kurir.rs/Receptor)

Bonus video:

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track