OPASAN TREND ZALUDEO DRUŠTVENE MREŽE! Influenseri objašnjavaju kako "dobiti" RUPICE NA OBRAZIMA, ali lekari upozoravaju na OVO
Foto: Shutterstock

važno je

OPASAN TREND ZALUDEO DRUŠTVENE MREŽE! Influenseri objašnjavaju kako "dobiti" RUPICE NA OBRAZIMA, ali lekari upozoravaju na OVO

Žena -

Rupice na obrazima je još jedan simbol lepote, koji iako nije toliko čest, mnogi ih dovoljno priželjkuju da svakakvim metodama pokušavaju da ih dobiju.

Samo oko 20 do 30 odsto svetske populacije ima prirodne jamice, kako navodi "Allure Plastic Surgery".

obrazi, rupice, rupice na obrazima
foto: Shutterstock

A, pošto uvek najviše želimo ono što ne možemo da imamo, influenseri na društvenim mrežama su odlučili da preuzmu stvari u svoje ruke i snimaju načine i trikove kako da ih dobijete, nacrtate ili pak snimaju kako odlaze kod plastičnog hirurga da bi odradili ovakav zahvat.

Međutim, očeli su da kruže snimci u kojima devojke pokazuju kako uz pomoć pomagala ili "sprave za stvaranje rupica na obrazima", same kod kuće možete ulepšati svoje lice.

Stručnjaci nisu mogli da "prespavaju" ove snimke po "TikToku" i oglasili su se uz upozorenja da bi ove tehnike mogle biti štetne i potencijalno izazvati trajno oštećenje nerava i ožiljke.

"Izrađivač rupica" je alat u obliku trešnje sa zakrivljenom žicom i kuglicama nalik na bisere na krajevima koje štipaju unutrašnju i spoljašnju stranu obraza kako bi stvorile ova šarmantna udubljenja na obrazima.

Jamice su uglavnom nasledne i formiraju se kada se mišić lica podeli na dva dela, prema "Medicine Netu".

Na "TikToku" ovi snimci dobijaju milionske pregleda, zbog čega se javila briga stručnjaka i lekara. Ovi proizvodi su mnogima dostupni, zbog čega su se veoma brzo oglasili lekari sa upozorenjima da, zbog svog zdravlja ne čine tako nešto, jer će se "trend završiti, ali te jamice i ošećenja će možda ostati zauvek".

lekar, doktor, lekarski pregled
foto: Shutterstock

Dr Džonatan Kaplan, plastični hirurg sa plastične hirurgije u San Francisku, rekao je da ljudi koji žele rupice treba da budu oprezni ako se uređaj nosi previše čvrsto ili predugo i da postoji rizik od "blokiranja krvi da teče u komprimovanu oblast na obrazu i može dovesti do odumiranja masnog tkiva", kako prenosi "NYPost.com".

Takođe može izazvati tvrdu kvržicu na unutrašnjoj strani obraza ili ostaviti ožiljak na mestu gde su oštećene ćelije kože umrle.

- Kada izvršite pritisak na nerv, imate određeno vreme dok nerv "ne umre", a onda to ne možete povratite - rekao je dr Alan Mataraso, potpredsednik odbora za razvoj Američkog društva plastičnih hirurga.

(Kurir.rs/OnaTelegraf)

Bonus video:

01:40

OBRAZ UZ OBRAZ: Beograđani oduševljeni što će Vračar dobiti Trg i posebnu SKULPTURU u čast Dragana i Milene!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track