ZBOG STRAŠNE GREŠKE DOKTORA DVE GODINE SU JE LEČILI OD RAKA: Sasvim slučajno je saznala da nije bolesna, a onda je USLEDIO ŠOK
Foto: Printscreeen Facebook

da li je ovo moguće

ZBOG STRAŠNE GREŠKE DOKTORA DVE GODINE SU JE LEČILI OD RAKA: Sasvim slučajno je saznala da nije bolesna, a onda je USLEDIO ŠOK

Žena -

Megan Rojl (33) iz Londona je 2019. godine dijagnostikovan rak kože, nakon čega je prošla devet krugova lečenja i operacija, dve pune godine živela u konstatnom strahu za život, a onda odlučila da se preseli iz grada po imenu Beverlik u Jorkširu i u Londonu saznala istinu koja ju je prenerazila. Megan se dve godine lečila od raka koji u njenom organizmu nikad nije postojao!

Sve je počelo tako što je Megan posetila lekara opšte prakse 2019. godine jer joj je mladež na ruci porastao i počeo da svrbi. Rezultati biopsije su pokazali da ima melanom (maligni tumor kože), pa je upućena specijalisti u bolnicu "Rojal Marsden", gde je ponovljena biopsija potvrdila prethodnu dijagnozu. Rojl je potom prošla kroz devet krugova imunoterapijskih tretmana, zamrznula je jajne ćelije i podvrgnula se operaciji kojom joj je uklonjen "rak".

Nakon toga, rečeno joj je da je u remisiji, ali kada se preselila i posetila novog doktora, otkriveno je da rak nikada nije ni postojao. Ona je tužila bolnicu zbog nemara, a advokat je na sudu obezbedio dve nagodbe u njenu korist.

Megan je dobila nadoknadu od Fondacije "Royal Marsden Hospital Trust" i "Imperial College Healthcare NHS Foundation", sistem od pet bolnica, koji nude patološke usluge koje koristi bolnica "Chelsea & Vestminster", jer su pogrešno pročitali nalaze i doveli do potpuno pogrešne dijagnoze.

- Prosto ne možete da verujete da ovako nešto može da se desi i da još uvek nisam dobila objašnjenje kako se to uopšte dogodilo. Provela sam dve godine verujući da imam rak, prošla sve tretmane i onda mi je rečeno da ga uopšte nemam. Kada su mi to rekli lekari, trebalo je vremena da prihvatim sve - ispričala je ova mlada devojka za britanski "Metro".

Iako bi svi pomislili da je Megan osetila olakšanje i sreću kada joj je predočena greška, desilo se potpuno suprotno.

- Mislite da će vaša prva reakcija biti olakšanje, ali kod mene su prevagnuli frustracija i bes. Sve je ovo moglo da se izbegne - rekla je.

Megan je, dalje, objasnila da joj je, nakon uspostavljanja dijagnoze, rečeno da tumor mora hirurški da se ukloni, ali da bi postupak mogao da utiče na njenu plodnost.

- U to vreme nisam razmišljala o deci, ali sam želela da ih imam kasnije u životu, pa sam zamrznula jajne ćelije - dodala je ona.

Advokat Metju Gaskojn osvrnuo se na slučaj, za koji kaže da je prilično neobičan, i objasnio da je sve ostavilo značajne psihološke posledice po Megan.

- Tokom tretmana je patila od mučnine i to je za nju bilo veoma izazovno vreme. Psihički problemi su postali izraženiji kada joj je rečeno da nikada nije ni imala rak i da je sve moglo da se izbegne - ispričao je advokat za britanske medije i dodao bi Megan sigurno i dan danas verovala da je u remisiji da se rak može vratiti, da se nije preselila.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track