OVIH 7 REČENICA IZGOVAJU ONI KOJI VARAJU SVOJE PARTNERE: Stručnjaci otkrili kako da prepoznate NEVERSTVO, a sve je očigledno
Foto: Shutterstock

možda niste znali

OVIH 7 REČENICA IZGOVAJU ONI KOJI VARAJU SVOJE PARTNERE: Stručnjaci otkrili kako da prepoznate NEVERSTVO, a sve je očigledno

Žena -

Stručnjaci za veze otkrivaju da postoje fraze koje će lako odati nevernu osobu.

Neverstvo nije uvek lako sakriti, jer sumnje, pitanja i zabrinutosti obično isplivaju na površinu. Dakle, ako vaš partner pokušava da vas se brzo reši, možda će morati da radi prekovremeno kako bi smislio izgovore i objašnjenja.

Nakon razgovora sa stručnjacima za odnose, otkrili smo da postoje neke fraze koje će lako odati nevernu osobu. Pročitajte sedam stvari koje govore samo varalice, piše Best Life.

seks na poslu, prevara, preljubnik, preljubnici
foto: Shutterstock

1. "Samo si paranoičan/a": Vaš partner bi mogao da pokuša da vas natera da dovedete u pitanje sopstveni razum ako čini sumnjive stvari iza vaših leđa. Varalice to često rade govoreći stvari kao što su:"Samo si paranoičan/a", ako su zabrinuti da ćete otkriti neke od njihovih laži, kaže neuropsiholog Sanam Hafeez iz Njujorka.

- Prevaranti mogu koristiti ovu frazu da odvrate ili poništavaju osećanja svog partnera kada su suočeni sa sumnjama.

2. "Ne znam zašto praviš tako veliku stvar oko ovoga": Ako ne pokušavaju da vas izlude, možda bi umesto toga pokušavali da vas ubede da ste previše emotivni, dodaje Hafiz. Komentari poput "Ne znam zašto praviš tako veliku stvar oko ovoga" se obično koriste da bi se minimizirali njihovi postupci ili bilo koji dokaz koji možda imate.

- Radeći ovo, varalice mogu učiniti da se njihovi partneri osećaju nerazumno ili da misle da previše drame - upozorava ona.

cimeri, svađa
foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

3. "Zašto me uvek ispituješ?": Varalac takođe može da pokuša da vas stavi na vruću stolicu optužujući vas da ih "uvek" ispitujete, kaže Dženifer Kelman, terapeutkinja i stručnjakinja za odnose.

- Ljudi koji varaju žele da sakriju svoje ponašanje i preokrenu stvari postavljajući agresivna pitanja i pokušavajući da izbace partnera iz kolotečine.Učiniće sve što mogu da sakriju stvari i osećaju da njihov partner nema pravo da ih ispituje ili šta oni govore - kaže ona.

4. "Mi smo samo prijatelji": Ako ste sumnjičavi u vezi sa drugom osobom, možda ćete na kraju čuti uobičajenu racionalizaciju: "Mi smo samo prijatelji". Ali iako je to možda istina, to je odbrana koju varalice često koriste kao izgovor da sakriju svoje laži, kaže Hafeez.

- U kontekstu neverstva, to bi se moglo iskoristiti da se umanji obim veze - objašnjava ona.

5. "To je poslovna stvar": Neverstvo se obično krije pod plaštom poslovnog života. Dakle, neko ko vara može reći stvari poput „To je bio samo posao“ ili "Radio sam do kasno" da objasni svoje kašnjenje ili izostanke.

prevara, afera, preljuba
foto: Profimedia

- Ovo su uobičajeni alibiji koji lako prikrivaju vreme provedeno sa nekim drugim -kaže Sanam.

6. "Zašto mi ne veruješ?": Poverenje je vitalni deo svake veze. Ako vas partner vara, možda će pokušati da vas ubedi da su vaši problemi sa poverenjem pravi problem u vezi. „Oni to projektuju na svog partnera i okrivljuju ih što su sumnjičavi“, kaže Kelman. Kako Hafiz nastavlja da objašnjava, postavljajući pitanja poput 'Zašto mi ne veruješ?' takođe pomaže varalici da skrene pažnju sa njih i njihovog neverstva.

- Okretanje stolova i podsticanje vašeg nedostatka poverenja može odvratiti pažnju od njihovih postupaka - dodaje ona.

prevara, preljuba, varanje, ljubavnik, lju
foto: Profimedia

7. "Ne mogu ovo više da slušam": Ako se vaš partner plaši da bi njegove laži mogle izaći na videlo, mogao bi čak da nagovesti da raskine sa vama, upozorava Kelman. Međutim, umesto da preuzmete odgovornost, oni će vas naterati da se osećate kao da ste krivi i da je "vaše stalno prigovaranje je jednostavno previše", dodaje ona.

- Prevarant želi da stvari sakriju tako da je mnogo lakše okriviti nego preuzeti odgovornost. Koriste preteće rečenice poput "Ne mogu to više", što može izazvati strah kod partnera i mogu popustiti - objašnjava ona.

(Kurir.rs/Večernji.hr)

Bonus video:

03:52

TEŠKO JE U GLUMAČKOJ PROFESIJI SAČUVATI BRAK! Lečić progovorio o svom prvom razvodu: Jedna stvar ga je najviše razočarala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track