5 PRAVILA ZA PALAČINKE KOJE KORISTE PROFESIONALNI KUVARI: Ovako ih prave u poznatim restoranima i zato su uvek toliko SAVRŠENE !
Foto: Profimedia

probajte

5 PRAVILA ZA PALAČINKE KOJE KORISTE PROFESIONALNI KUVARI: Ovako ih prave u poznatim restoranima i zato su uvek toliko SAVRŠENE !

Žena -

Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinke ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.

palačinke
foto: Profimedia

1. PRAVILO

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).

2. PRAVILO

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

3. PRAVILO

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice.

Palačinke
foto: Profimedia

4. PRAVILO

Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

5. PRAVILO

U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

03:10

NISAM MISLILA DA SAM DOBRA RIBA, NEGO SKROZ OKRNJENA! Sanja Vučić nikad iskrenija: Nući je Lav kao ja, ON MI JE PROVEREN RECEPT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track