NE ZNAM KAKO DA SAOPŠTIM SVOJOJ ĆERKI (30) DA JOJ JE BRAT ZAPRAVO OTAC Zbog 1 tajne postala sam MONSTRUM, a ovo je pozadina svega
Foto: Profimedia

moli za savet

NE ZNAM KAKO DA SAOPŠTIM SVOJOJ ĆERKI (30) DA JOJ JE BRAT ZAPRAVO OTAC Zbog 1 tajne postala sam MONSTRUM, a ovo je pozadina svega

Žena -

Mama je molila za savet kako da kaže svojoj 30-godišnjoj ćerki da joj je brat zapravo otac. Anonimna žena napisala je u "Dear Therapist" kolumni The Atlantic-a kako bi razotkrila situaciju. Objasnila je da je njen muž imao dvoje dece, a ona nije imala nijedno kada su se venčali.

Oboje su želeli da imaju decu zajedno, ali pošto je njen muž godinama ranije bio podvrgnut vazektomiji, koja se više nije mogla poništiti, morali su da pronađu drugo rešenje.

Tužna žena, Žena, devojka, tužna
foto: Profimedia

U pismu koje je poslala publikaciji, neimenovana žena je napisala:

- Nismo hteli da koristimo banku sperme, pa smo zamolili sina mog muža da bude donator. Osećali smo da je to najbolja odluka: naše dete će imati gene mog muža, a znali smo za zdravlje, ličnost i inteligenciju mog posinka. Pristao je da pomogne. Naša ćerka sada ima 30 godina. Kako da joj kažemo da je njen "otac" njen deda, njen "brat" je njen otac, njena "sestra" je njena tetka, a njen "nećak" je njen polubrat?

Sperma, Ejakulat
foto: Shuterstock

Razumljivo, žena je zaključila:

- Moj muž i ja smo uznemireni, zbunjeni i zabrinuti da joj to kažemo. Ovo je teško i mom mužu, jer želi da naša ćerka zna da će on uvek i zauvek biti njen otac.

Psiholog savetuje

Kao odgovor, kolumnistkinja Lori Gotlib, koja je kvalifikovani psihoterapeut, rekla je da postoje dve istine sa kojima će ćerka te žene biti prinuđena da se uhvati u koštac. Ne samo otkriće o njenom biološkom ocu, već i da su je "ljudi koje ona naziva svojim roditeljima obmanjivali" tri decenije. Gotlib je zatim ponudila savete o tome kako najbolje pokrenuti tako delikatnu temu.

psiholog, psihijatar
foto: Profimedia

Prvo, rekla je da je neophodno "izneti činjenice što jednostavnije i jasnije" pre nego što se izvini. Stručnjakinja je pozvala mamu da "preuzme punu odgovornost što svojoj ćerki nije rekla istinu od samog početka, i da bude sigurna da ne "izmišlja izgovore". Objasnila je kako je važno da žena priča "što je manje moguće" tokom početnog razgovora i umesto toga da prioritet misli svoje ćerke.

majka i ćerka, majka, ćerka
foto: Profimedia

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Gotlib je takođe upozorila da "bratu" u ovoj situaciji takođe treba reći da će informacije biti podeljene u slučaju da ima sopstvenu porodicu kojoj želi da saopšti unapred.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track