PEKARI UVEK DODAJU JEDAN TAJNI SASTOJAK U TESTO PA BUDE SVEŽE TRI DANA: Hleb će vam ostati savršeno MEKAN, a ukus je predobar!
Foto: Shutterstock

recept

PEKARI UVEK DODAJU JEDAN TAJNI SASTOJAK U TESTO PA BUDE SVEŽE TRI DANA: Hleb će vam ostati savršeno MEKAN, a ukus je predobar!

Žena -

Čuveni pekarski trik pomoći će da lepinje, hleb i pite budu sveži i po 3 dana. Potrebna vam je jedna namirnica i dobar recept. Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno.

Hleb
foto: Shutterstock

On pomaže kod svih vrsta testa, a u pitanju je skrob. Ako njega dodate u testo, ono će biti prozračnije, a lepinje i pite ukusnije i svežije. Ono što je bitno da uradite je da pomešate skrob sa brašnom, pa da tako dodate u testo, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima.

Recept za najukusniji hleb

Potrebni sastojci:

  • 500 grama brašna
  • kesica suvog kvasca
  • 300 ml mlake vode
  • dve ravne kašičice soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
Hleb
foto: Profimedia

Priprema:

  1. U veću posudu dodajte suvi kvasac, brašno, mlaku vodu, so i maslinovo ulje, pa umesite glatko testo. Po potrebi, dodajte malo brašna dok mesite.
  2. Testo premestite u posudu koju ste prethodno premazali maslinovim uljiem, prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena, sve dok duplo ne naraste.
  3. Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga ponovo zamesite i na kraju stavite u nauljeni pleh, pa ostavite testo oko 30 minuta da još malo nadođe. Pre nego što hleb stavite u rernu, napravite nekoliko rezova nožem po površini.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C i pecite oko 45 minuta, odnosno sve dok hleb ne dobije lepu zlatkastu boju. Izvadite hleb, umotajte ga u krpu i ostavite par minuta da se ohladi.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja