IZABRANA FRANCUSKA MISICA, A FRANCUZI GORE OD BESA! Nedostaje joj ovo NA TELU: "Odbijam da prihvatim da je ovo naša najlepša ŽENA"
Foto: Anthony Ghnassia / Sipa Press / Profimedia, PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

FOTO

IZABRANA FRANCUSKA MISICA, A FRANCUZI GORE OD BESA! Nedostaje joj ovo NA TELU: "Odbijam da prihvatim da je ovo naša najlepša ŽENA"

Žena -

U Francuskoj je sinoć održano takmičenje za Mis, a ubrzo nakon proglašenja pobednice izbila je bizarna svađa na društvenim mrežama.

Kao najlepša žena krunisana je Ev Žils (20) iz Nor Pa de Kalea sa piksi frizurom, a upravo je taj detalj zasmetao francuskoj publici. Tamošnja javnost tvrdi da se žiri priklonio takozvanoje "woke" kulturi, odnosno da su ciljano izabrali različitost izabravši "androginu" gospođicu Žils za Mis Francuske.

Ev Žils
foto: Anthony Ghnassia / Sipa Press / Profimedia

Ovo je prva pobednica u 103 godine dugoj istoriji izbora za Mis Francuske koja nema dugu kosu i obline.

- Navikli smo da viđamo prelepe devojke sa dugom kosom, ali ja sam izabrala androgin izgled sa kratkom kosom - rekla je smela Ev.

Ev Žils
foto: Anthony Ghnassia / Sipa Press / Profimedia

Ona je svoju pobedu opisala kao "pobedu različitosti" dodajući da je svaka žena drugačija i da su sve jedinstvene.

- Niko ne treba da vam diktira ko ste - prokomentarisala je misica.

U Francuskoj se pobednica bira tako što polovinu glasova čine glasovi publike, a drugu polovinu glasovi žirija. Žils je bila treća na javnom glasanju, ali ju je žiri gurnuo na prvo mesto. Ovakav potez žirija naišao je na neodobravanje na društvenim mrežama, a francuski X, odnosno bivši Tviter, prepun je komentara u sličnom duhu.

Ev Žils
foto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

"Mis Francuske očito postaje woke takmičenje sa akcentom na inkluzivnosti i više nije takmičenje u lepotu", "Ne zanima nas njena piksi frizura, ali androgino telo je tu da bi se priklonilo woke kulturi", "Odbijam da prihvatim da je ovo najlepša žena u Francuskoj", "Ova nasilna inkluzivnost počinje opako da me nervira", neki su od komentara.

S druge strane, deo javnosti podržao je ovakav izbor i oduševljeni su mladom, simpatičnom Ev nazvavši je "pravim osveženjem". Oglasila se i poslanica Sandrin Ruso koja je stala u odbranu gospođice Žils: "Dakle, u Francuskoj u 2023. godini merimo napredak prema poštovanju žena po dužini njihove kose?".

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

13:43

OPOZICIJA NIJE NIŠTA BOLJA OD MISICA KOJE OBEĆAVAJU MIR U SVETU I PLATE OD MILION EVRA! Analitićari: Imaju samo jedan cilj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track