KOLIKO DUGO RUSKA SALATA SME DA STOJI DA BI BILA BEZBEDNA ZA JELO: Ovo se svi pitaju tokom praznika, a odgovor je jednostavan
Foto: Profimedia

AKTUELNO

KOLIKO DUGO RUSKA SALATA SME DA STOJI DA BI BILA BEZBEDNA ZA JELO: Ovo se svi pitaju tokom praznika, a odgovor je jednostavan

Žena -

Ruska salata se pravi od povrća, majoneza, šunke i jaja, a njeno prisustvo na prazničnoj trpezi je neizostavno. Ipak, ona je lako kvarljiva, upravo zbog sastojaka koji je čine.

Većina domaćica se večito pita koliko zapravo dugo ruska salata može da stoji u frižideru, a da bude bezbedna za jelo.

Zbog svojih sastojaka, ruska salata je podložna bržem kvarenju.

ruska salata
foto: Kurir Televizija

Zato je potrebno da budete jako oprezni sa ruskom salatom, baš kao i sa svim ostalim jelima u koja ide majonez, jer takva jela imaju relativno kratak rok trajanja. Bez obzira na to da li je pravite posnu ili mrsnu, postoji velika mogućnost da se već trećeg dana pokvari.

Svima je dobro poznato da se salata sastoji od brzo kvarljivih proizvoda poput šunke, majoneza i različitih vrsta povrća.

ruska salata
foto: Profimedia

Osim toga, ukoliko salatu prekrivate folijom, time omogućavate mikroorganizmima da do nje i dođu. Samim tim, u svoj organizam unosite veliku količinu bakterija, a da toga često niste ni svesni.

Zato je najbolje salatu držati u činiji sa poklopcem i na hladnom mestu, odnosno u frižideru.

Međutim, čak i ako je skladištite na pravi način, najbolje bi bilo da je pojedete u roku od tri dana, bez obzira na to da li se radi o posnoj ili o mrsnoj salati.

(Kurir.rs/ Citymagazine/ L. S)

Bonus video:

03:16

POHOVANE PALAČINKE I RUSKA SALATA NA POSEBAN NAČIN! Žiri ostao zatečen: Ova porodica je kuvanjem zaradila 10.000 dinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track