ZA PRAVU OSOBU NIKAD NIJE KASNO! Upoznali su se kada su imali 65 godina i već odustali od ljubavi, ali život je imao DRUGE PLANOVE
Foto: Profimedia

Slatka priča

ZA PRAVU OSOBU NIKAD NIJE KASNO! Upoznali su se kada su imali 65 godina i već odustali od ljubavi, ali život je imao DRUGE PLANOVE

Žena -

Danas oboje imaju 80 godina i uživaju u zajedničkom životu. Nisu to očekivali u dobu od 65 godina kad su se upoznali i zaljubili. Još 2010. godine Aleksija se smatrala 'srećno usamljenom'. Budući da se dva puta udavala, uživala je u životu i nije joj se žurilo da se skrasi se s nekim.

- Živela sam u Bulderu, u državi Kolorado, još od 1961. godine i radila sam kao pisac. Znala sam povremeno da izlazim s ljudima i znalo je biti zabavno, no nisam htela novu vezu – kaže. No, sve se promenilo kad je jedne večeri neposredno pre Dana zaljubljenih ušla u kafić, priča.

Stariji Par, jesen, žuto lišće
foto: Shutterstock

- Bila je snežna noć, pa sam odabrala mesto kraj kamina. Podigla sam pogled s knjige i ugledala Džoela – kaže. On joj je mahnuo, pokazujući na stolicu pored sebe.

- Odjednom sam postala vrlo znatiželjna, pa sam otišla da razgovaram, kaže ona.

Džoel joj je rekao da živi u Bulderu od 2004. godine.

- Bio sam tu na odmoru 1975. i toliko mi se svidelo da sam planirao da dođem kada odem u penziju. Svratio sam u kafić samo na piće, ali sam primetio koliko je Aleksija privlačna. Kad smo počeli da razgovaramo, shvatio sam da imamo mnogo toga zajedničkog. Oboje volimo obrazovanje i jako smo zainteresovani za zdravlje, fitnes i ishranu – priča Džoel.

Kaže kako joj je iste večeri ispričao sve o svojoj karijeri lekara, a ona njemu o svom pisanju.

- Moj prvi dojam bio je da je on najpametniji čovek s kojim sam ikada razgovarala, kaže Aleksija.

- Pričao mi je puno zanimljivih stvari i bila sam fascinirana njime – dodaje. Sreli su se ponovno sutradan i do kraja nedelje dogovorili su da će početi da žive zajedno.

- Kad dođeš u 65., znaš kada treba verovati toj trenutnoj hemiji. Intuitivno sam shvatila da je sve u vezi s Džoelom bilo pozitivno. Imao je tu super-visoku energiju i želela sam da budem uz njega – kaže ona.

Dok je Aleksija već bila u braku, Džoel je ceo život bio samac.

Stariji Par, jesen, žuto lišće
foto: Shutterstock

- Vodio sam jednostavan život, radeći u medicinskom centru u Hjustonu, u Teksasu, i nikad nisam imao dece. Kad sam upoznao Aleksiju, sve se dogodilo odjednom – kaže on. Priznaje da mu je u početku bilo teško prilagoditi se, ali znao je da je njihova veza suđena.

- Postajalo je sve bolje i bolje. Brzo smo krenuli, ali to je bio više osećaj nego racionalna odluka, nešto što se ne može opisati rečima – kaže.

- Uvek sam volela da učim, pa sam stvarno uživala da postavljam pitanja Džoelu i istražujući te teme s njim. Otvorio mi je um za mnoge nove ideje – kaže ona.

Par je zajedno uživao u kuvanju, jelu i putovanjima, a 2010. su otišli u gradić Ojai u Kaliforniji, zajednicu poznatu po poljoprivredi te svežem voću i povrću.

- Tamo smo počeli da provodimo zime. Svidela nam se klima i sva lokalna, zdrava hrana. Imali smo čak i stablo nara na našem travnjaku - priča Aleksija. Dodaje da postoji mnogo psiholoških istraživanja o tome kako zajedničko jedenje može pomoći u poboljšanju dobrobiti i zdravlja. Nakon godina zajedničkog učenja, 2020. su izradili veb stranicu koja pokazuje ljudima kako napraviti obroke sa svežim namirnicama iz održivih izvora.

- Tokom Kovid krize dobili smo sredstva od vlade za isporuku svežih obroka s farmi zajednicama beskućnika, kaže Džoel.

ljubav, stariji par, poštovanje
foto: Profimedia

Van posla, rado provode vreme s porodicom. Naime, njih dvoje žive u blizini Aleksijino dvoje dece i troje unučadi.

Džoel kaže da svi vole njegovu partnerku jer je veomadruštvena i sjajna sagovornica. Aleksija, pak, kaže da voli Džoelovu pozitivnost i predanost njihovom zdravom načinu života.

- On je veoma znatiželjan i sve što radimo čini da se osećamo kompatibilnima. Nezavisni smo, ali i vrlo povezani. Uvek možemo razgovarati o svemu i pomoći jedno drugom – zaključuje, a priču donosi The Guardian.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.J.)

Bonus video:

01:44

PRIJAVIO SAM SE I NAŠAO LJUBAV ŽIVOTA Stefan traži da im DRAGANA MIRKOVIĆ bude kuma! Bogdanka stidljivo: Gledaju mama i tata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track