TORTU BELI ANĐEO OBOŽAVAJU SVI NA BALKANU: Ne peče se, kremasta je i UKUSNA do savršenstva, a sastojci su jeftini (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube

njam njam

TORTU BELI ANĐEO OBOŽAVAJU SVI NA BALKANU: Ne peče se, kremasta je i UKUSNA do savršenstva, a sastojci su jeftini (RECEPT)

Žena -

Ovaj dezert se brzo pravi, a ukus mu je bez premca.

Torta Beli anđeo je vazdušasta, lepršava sa kremom od vanile i tankim rozen korama. Torta koja se brzo i lako pravi, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa je mnogi proglašavaju omiljenom tortom Balkana. U prilog joj ide i činjenica da se kore ne peku, već se stavljaju gotove.

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu

1 l mleka

4 kesice pudinga od vanile

200 g bele čokolade

12 kašika šećera

100 g mleka u prahu

250 g margarina

125 g putera

500 g šlaga

4 čaše kisele pavlake

beli anđeo torta, bela torta
foto: Printscreen/Youtube

Priprema:

Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve lepo sjediniti.

Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.

Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.

(Kurir.rs/Stil/T.J.)

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track