TORTU BELI ANĐEO OBOŽAVAJU SVI NA BALKANU: Ne peče se, kremasta je i UKUSNA do savršenstva, a sastojci su jeftini (RECEPT)
Ovaj dezert se brzo pravi, a ukus mu je bez premca.
TortaBeli anđeo je vazdušasta, lepršava sa kremom od vanile i tankim rozen korama. Torta koja se brzo i lako pravi, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa je mnogi proglašavaju omiljenom tortom Balkana. U prilog joj ide i činjenica da se kore ne peku, već se stavljaju gotove.
Priprema:
Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve lepo sjediniti.
Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.
Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.
(Kurir.rs/Stil/T.J.)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina