KOLAČ SA MAKOM MEK KAO DUŠA: Ovaj slasnI kolač sa prelivom od krem sira se topi u ustima, a svi će ga OBOŽAVATI (RECEPT)
Foto: Profimedia

njam njam

KOLAČ SA MAKOM MEK KAO DUŠA: Ovaj slasnI kolač sa prelivom od krem sira se topi u ustima, a svi će ga OBOŽAVATI (RECEPT)

Žena -

Evo kako da napravite slasni kolač sa makom, koji se preliva glazurom od krem sira, a svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo.

Kolač sa makom će prijati svim čulima – mek je i sočan, možete da ga pravite za praznike. Za mekani kolač sa makom potrebni su vam odvojeni sastojci za kolač i za preliv.

Sastojci:

40 g maka 125 ml mleka 4 belanca 94 g biljne masti 130 g šećera 1 kašičica ekstrakta vanile 250 g brašna 2 kašičice praška za pecivo

Glazura od krem sira:

120 g krem sira, omekšanog 63 g putera, omekšanog 1 kašičica ekstrakta vanile 250 g šećera u prahu

Priprema:

Korak 1

Potopite mak: Za mekani kolač sa makom maloj posudi potopite mak u mleko 30 minuta. Stavite belanca u veliku posudu i ostavite da stoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.

kolač s makom, mak
foto: Profimedia

Korak 2

Napravite testo:

U drugoj velikoj posudi sipajte biljnu mast i šećer dok ne postane svetla i pahuljasta. Umutite vanilu. Kombinujte brašno i prašak za pecivo, i dodajte u kremastu smesu naizmenično stavljajući mak, i dobro umutite posle svakog dodavanja. Umutite belanca dok se ne formiraju mekani vrhovi; umesite testo. Sipajte u podmazanu tepsiju. Pecite na 200° 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ohladite na rešetki mekani kolač sa makom.

(Kurir.rs/Receptoor/T.J.)

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja