EVO ŠTA NIKAKO NE TREBA DA KUPUJETE NA RASPRODAJAMA: Zaobiđite ove modne komade i neće vas ZABOLETI GLAVA kad zavirite u novčanik
Foto: Profimedia

obratite pažnju

EVO ŠTA NIKAKO NE TREBA DA KUPUJETE NA RASPRODAJAMA: Zaobiđite ove modne komade i neće vas ZABOLETI GLAVA kad zavirite u novčanik

Žena -

Povoljna cena nikako ne sme biti jedini razlog za kupovinu. I dok rasprodaje stvarno jesu kao stvorene za kupovinu nekih modnih klasika, neku odeću je ipak bolje zaobilaziti.

Modni stručnjaci savetuju da se na sniženjima ne kupuju sledeće stvari:

1. Odeću koja vam je mala

Mnogi su bar jednom na sniženju kupili komad odjeće neodgovarajuće veličine, sa idejom da će je možda jednog dana obući.

Hangar, žena, šoping, žena u šopingu
foto: Profimedia

Ipak, velike su šanse da će taj premali komad odeće stajati na dnu ormana. U svakom slučaju, ako vam je nešto preusko, bolje je preskočiti kupovinu.

2. Nešto što nikako nije u vašem stilu

Naleteli ste na komad koji se nikako ne uklapa u vaš stil, ali je na velikom sniženju pa se rodila ideja da bi trebalo da ga kupite. Ipak nemojte.

šoping
foto: Shutterstock

Iako nas niske cene dovode u iskušenje da kupimo nešto povoljno, velika je verovatnoća da ćete završiti sa nečim što uopće nećete nositi.

3. Više istih ili sličnih stvari koje već posedujete

Kada je u pitanju odeća, često se držimo naše sigurne zone pa na sniženjima volimo da kupujemo komade slične onima koje već imamo u ormanu.

Iako je dobro držati se svog stila, ipak vam ne treba deset istih ili vrlo sličnih košulja ili belih majica u ormaru.

žena, šoping, moda
foto: Profimedia

Jedan od ciljeva pri kupovini bilo čega neka bude i taj da novi komad odeće možete da iskombinujete sa odećom koju već imate i da tako osvežite garderobu.

4. Sve što je neudobno

Ako vam nešto nije udobno, obući ćete to jednom ili nijednom.

Kupovanje neudobne odeće je bacanje novca.

Ako vas nešto grebe, žulja, teško se zakopčava... ili vam predstavlja bilo koji drugi problem, zaobiđite taj komad. Stvari se neće promeniti u budućnosti, a samo ćete potrošiti novac i zatrpati orman.

5. Stvari koje ne možete da zamislite kao deo svojih kombinacija

Ako vam se nešto učini lepo i povoljno, ali ne možete da zamislite kombinaciju u kojoj bi se taj komad odeće uklopio, radije ga preskočite.

Ako vas muči način kako da nešto stilizujete, shvatite to kao znak da se radi o odeći koju nećete nositi, jer nećete znati kako da je iskombinujete.

(Kurir.rs/Informer/T.B.)

Bonus video:

01:47

Opala prodaja donjeg veša za vreme korone

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track