ŠUROVAO SA OZLOGLAŠENIM PEDOFILOM, PLATIO DA BUDE DEČKO KLAUDIJE ŠIFER: Bio svetska zvezda, sad PLAĆA CEH zbog silnih grehova
Foto: MIKE NELSON / AFP / Profimedia

njegov uspeh pao u senku

ŠUROVAO SA OZLOGLAŠENIM PEDOFILOM, PLATIO DA BUDE DEČKO KLAUDIJE ŠIFER: Bio svetska zvezda, sad PLAĆA CEH zbog silnih grehova

Pop kultura -

Dejvid Koperfild jedan je od najpoznatijih mađioničara na svetu kome je pošlo za rukom da ostvari status svetske zvezde, a njegova se imovina procenjuje na oko 800 miliona dolara.

67-godišnji Dejvid ovih se dana našao na naslovnim stranama svetskih medija i to nakon što je otkrivena njegova povezanost s pokojnim pedofilom Džefrijem Epstajnom, s kojim je bio blizak i na čijim je navodnim raskalašnim zabavama i sam nastupao.

Dejvid Koperfild
foto: Featureflash Film Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

U svet magije i iluzije Dejvid je odlučio da uđe kao mladić i to kako bi se rešio sramežljivosti pred suprotnim polom, a čini se da mu je to itekako pošlo za rukom. Iako je danas možda pomalo zaboravljen i više se ne priča o njemu kao u 90-im godinama kada je bio na vrhuncu slave, njegovi su nastupi u Americi i dalje popularni i za njih se traži karta više. Forbs ga je proglasio najuspešnijim iluzionistom na svetu, a iza njega je karijera duža od 40 godina. Dejvid se pokazao i kao dobar preduzetnik pa uspešno vodi 11 luksuznih hotelskih resorta na Bahamima.

Dejvid Koperfild
foto: Profimedia

Ono čime u današnje vreme privlači veliku pažnju je i njegov izgled jer od zgodnog zavodnika malo je toga ostalo, a već je na prvi pogled jasno da se odlučio za tretmane podmlađivanja i zatezanja kože lica, a i kosa mu je s vremenom postala sve bujnija pa se šuška da zapravo nosi periku.

Dejvid Koperfild
foto: Profimedija

Dejvidovi uspesi su nekoliko puta ostali u senci velikih skandala u koje je bio upleten, a bio je optužen i za dva seksualna zlostavljanja. Prvo ga je 2007. godine za to optužila Lejsi L. Kerol, međutim njena tužba je bila odbačena, a pre šest godina pojavile su se nove optužbe i to za zlostavljanje tinejdžerke davne 1988. godine.

Dejvid Koperfild
foto: Foto: AP

Ljubavni život obeležila mu je veza s legendarnom manekenkom Klaudijom Šifer koju je upoznao na jednom od svojih nastupa, a već sedam meseci kasnije zaprosio ju je prstenom od 4,5 miliona dolara. Ipak, par se nikada nije venčao, a šuškalo se da je njihova veza bila samo dobro osmišljen marketinški trik za koji je ona bila dobro plaćena.

Profimedija, KLAUDIJA ŠIFER

Od 2006. godine Dejvid je u vezi je s 28 godina mlađom manekenkom Kloi Goselin s kojom ima danas 14-godišnju ćerku Skaj.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr/T.B.)

Bonus video:

01:07

TESTEROM PODELE ČOVEKA NA POLA! Mađioničarski trik koji već 100 godina ostavlja bez daha! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track