ZA ČOKO KEKS KOCKAMA SU SVI POLUDELI JER SU NEVEROVATNO UKUSNE: Evo kako se spremaju, cela porodica će ih obožavati (RECEPT)
Foto: Printskrin / You Tube

njam njam

ZA ČOKO KEKS KOCKAMA SU SVI POLUDELI JER SU NEVEROVATNO UKUSNE: Evo kako se spremaju, cela porodica će ih obožavati (RECEPT)

Žena -

Jede vam se nešto slatko, a pojma nemate šta bi spremili... Ovog puta možete spremiti čoko keks kocke koje se tope u ustima.

Kolač
foto: Printskrin / You Tube

Sastojci:

Kora

6 jaja 6 kašika šećera 3 kašike vode 6 kašika brašna 4 kašika kakaa 1 prašak za pecivo

Fil

700 ml mleka 70 g gustina 120 g šećera 200 g mlečne čokolade 125 g maslaca/margarina 3 kašike prah šećera

Glazura

-100 g otopljene mlečne čokolade

Posip sa strane

-100 g mlevenog keksa

Kolač
foto: Printskrin / You Tube

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati postepeno žumanaca i ostale sastojke. Pripremljenu smesu preručiti u pleh od rerne koji smo prethodno obložili pek papirom. Pecite koru 15-20min na 180-200°C.

Sada pripremamo fil. Mleko staviti da prokuva. U drugoj činiji izmešati ,malo mleka od ukupne količine, gustin, šećer i skuvati puding u provrelo mleko. U vruć fil dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, a zatim ohladiti fil do sobne temperature prekriven folijom kako se ne bi uhvatila korica. Kada se fil ohladio umutiti puter sa prah šećerom i dodati pudingu.

Ispečenu koru prerezati na pola da dobijete dve kore. Koru premazati filom pa prekriti drugom korom i odložiti na hlađenje. Kada se kolač prohladio isecite ga na kocke. Svaku kocku sa strane premažemo sa malo fila i uvaljamo u keks, a odozgo staviti čokoladnu glazuru.

(Kurir.rs/Receptoor/T.J.)

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track