OTKRIVENA DUGO ČUVANA PEKARSKA TAJNA: Ako hoćete sočne i vazdušaste pite, koristite ovaj UNIVERZALNI preliv, najbolji je (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Radine poslastice

odlično!

OTKRIVENA DUGO ČUVANA PEKARSKA TAJNA: Ako hoćete sočne i vazdušaste pite, koristite ovaj UNIVERZALNI preliv, najbolji je (RECEPT)

Žena -

Ako želite da napravite pitu kao iskusni pekari, tajna se krije u ovom prelivu.

Dajemo vam univerzalan preliv, koji se koriste za sve vrsta pita. Stavljajte ga i u slane i u slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom.

pita, kiseli kupus, posna pita, pita sa kiselim kupusom
foto: Shutterstock

Sastojci:

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

7 kašika brašna

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

pita od krompira, krompir, pita
foto: Shutterstock

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.

(Kurir.rs/NajŽena/T.J.)

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track