URADILI SMO DNK TEST I SAZNAO SAM DA NISAM BIOLOŠKI OTAC DETETA: Potpuno sam odlepio kada sam saznao KO JE NAPRAVIO MOG SINA
Foto: Printscreen/Facebook

JEZIVA GREŠKA

URADILI SMO DNK TEST I SAZNAO SAM DA NISAM BIOLOŠKI OTAC DETETA: Potpuno sam odlepio kada sam saznao KO JE NAPRAVIO MOG SINA

Žena -

Dona i Vaner Džonson dobili su sina 2008. godine uz pomoć vantelesne oplodnje, da bi 11 godina kasnije DNK test pokazao da se nešto jako loše i pogrešno dogodilo.

Porodica Džonson u razgovoru za "The Guardian" rekli su da su prvo dete dobili prirodnim putem, ali da su imali dosta problema oko začeća drugog deteta. Vaner Džonson posle operacije kile imao je problem sa proizvodnjom sprematozoida i sa muškom neplodnošću. U želji da dobiju dete Vaner je odabrao kliniku u Juti koja je specijalizovana za ovakve slučajeve.

Posle nekoliko pokušaja Dona je zatrudnela 2008. godine i Džonsonovi su dobili sina Tima. Deceniju kasnije saznali su da dečka nije Vanerov sin.

Porodica Džonson 2019. godine uradila je zajednički DNK test koji daje jasnu genetsku i zdravstvenu sliku porodice. Test "23andMe" je najbolji način da se otkrije da li genetski postoji opasnost od neke bolesti.

Kada su dobili rezultat u izveštaju je pisalo da Timov otac nije Vaner.

"Došlo mi je da vrištim", rekao je Vaner za "The Guardian" i dodao: "Na papiru je pisalo da nije poznato ko je Timov otac. Ja sam njegov otac. Ja sam mu bio otac otkad se rodio".

Porodica je bila sigurna da je napravljena greška - ili na DNK testu ili na vantelesnoj oplodnji.

Vaner posle saznanja da Tim nije njegov sin sačekao je godinu dana kako bi mu rekao šta je test pokazao.

"Nema veze, ti si moj otac i to je tako", rekao je Tim svom ocu.

Džonsonovi su angažovali advokata kako bi se slučaj istražio i saznalo gde i kako je došlo do greške i ko je zapravo Timov otac. Uz pomoć "AncestryDNA" pronašli su Timovu tetku, a preko nje ušli su u trag ocu - Devinu Meknilu.

Devin i njegova supruga Keli nisu želeli da poveruju u priču kada su ih Džonsonovi nazvali, ali pristali su da pogledaju medicinske nalaze i kada su videli dečaka pristali su da urade test očinstva. Kako se ispostavilo Devin je Timov otac.

Dve porodice su shvatile da su u razmaku od sat vremena u istom centru radili vantelesnu oplodnju i da je došlo do katastrofalne greške.

- Nisam mogao da verujem šta se desilo. Koristili su njegov materijal u procesu oplodnje moje žene - rekao je Vaner.

Udruženim snagama su tužili centar za veštačku oplodnju, a Tim je upoznao svoju polubraću i oca.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

00:31

Isplivale šok informacije iz prošlosti Ilde Šaulić, Nataše DNK i Zorana Pejića Peje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track