"DALA SAM SVOJE JEDNOGODIŠNJE DETE NA USVAJANJE" Sad me svi smatraju ČUDOVIŠTEM, pričaju svašta, a ne znaju pravu i BOLNU istinu!
Foto: Shutterstock

mora da se pretvara

"DALA SAM SVOJE JEDNOGODIŠNJE DETE NA USVAJANJE" Sad me svi smatraju ČUDOVIŠTEM, pričaju svašta, a ne znaju pravu i BOLNU istinu!

Žena -

Majka je svoje dete dala na usvajanje, a sad tvrdi kako joj je to bila najbolja odluka u životu. Njena majka je smatra čudovištem zbog toga što je uradila, no ona se ne kaje.

krštenje, beba, dete
foto: Shutterstock

Objasnila je kako je zatrudnela kad je menjala kontracepciju i prvobitno htela da pobaci, ali su je partner i prijatelji uverili u suprotno, piše The Mirror.

- Kad sam ostala trudna, jedino što sam htela bilo je da pobacim. Nikad nisam htela da budem majka. Koristili smo kondome tokom perioda kad sam čekala na zamenu implantata za kontracepciju, deo mene sad se pita je li ih on nekako sabotirao, napisala je majka na Redditu.

- Uvijek sam mislila da imamo isti stav o deci, ali je bio toliko srećan kad sam mu rekla. Bio je užasnut što sam razmišljala o pobačaju i odlučio da vest podeli sa porodicom i prijateljima. To je bio najbolji način da u meni pobude osećaj krivice, piše u nastavku objave.

Blizanci, bebe, beba, bebe blizanci
foto: Shutterstock

Prepuštena sama sebi

Uveravala se da će sve biti dobro jer će partner biti uz nju na svakom koraku, ali ni to nije pošlo po planu. Mesec dana pre rođenja njihova sina, on je nestao iz njenog života. Čitala je životne priče mama koje su govorile kako im je drago što nisu pobacile te da svoje dete vole više od svega. Uverila se da će i njoj biti tako.

- Najveća greška u mom životu. Otišao je mesec dana pre porođaja i nije postojao način da ga kontaktiram. Bila sam prepuštena sama sebi, za abortus je bilo prekasno, jednostavno sam propustila priliku da budem slobodna. To mi je ukrao, piše u objavi.

Kad je počela da razmišlja o tome da jete da na usvajanje, porodica i prijatelji počeli su da je gledaju kao da je čudovište.

- Napravila sam drugu najveću glupost, ponovno sam popustila i zadržala dete. Nikad nisam doživela onu bujicu ljubavi i emocija o kojima ljudi pričaju, čak mi je bilo odbojno da ga dojim. Govorili su mi da pričekam šest meseci, da ponekad treba malo vremena da se razviju osećaji i da ću ga voleti više od svega, tvrdi majka.

To se nikad nije dogodilo. Bila je jadnija nego ikad, govorili su joj da pati od postporođajne depresije pa se zadužila kako bi mogla platiti lekare, lekove i terapije. Ništa od toga nije pomoglo, zatim je dobila savet da se strpi godinu da i da je normalno biti nesrećan.

Dete
foto: Shutterstock

Napokon slobodna

- Nisam htela da prihvatim da je normalno što mi se ne sviđa sopstveno dete. Celo sam detinjstvo glumila kako se osećam, a isto sam radila i tad. Majka mi je bila neverovatno okrutna dok sam odrastala i nisam to htela da prenesem svom detetu bez obzira na to koliko sam apatije prema njemu osećala, napisala je.

Ubrzo nakon prvog rođendana, odlučila je da sina da na usvajanje. Bilo je potrebno šest meseci da se dovrši proces pa je s 18 meseci dečak smešten u drugu prodicu.

- Bilo je to prvi put da sam se osećala slobodnom nakon toliko vremena. Plakala sam koliko sam bila srećna, ali za sve prijatelje i porodicu morala sam tugovati. Ne bih mogla podneti njihovo zlostavljanje kad bi znali kako se stvarno osećam. Muka mi je od pretvaranja i toga da me opisuju kao tužnu premladu mamu koja se morala odreći svoje bebe jer društvo ne može prihvatiti da neke žene zaista ne žele biti roditelji, stoji u objavi.

Zaključila je rečenicom da nikad nije trebala sumnjati u sebe i svoju odluku. U komentarima je primila podršku brojnih žena.

(Kurir.rs/Jutarnji/T.J.)

Bonus video:

01:15

POTRESNA ISPOVEST ŽENE KOJOJ SU UZELI ČETVOROGODIŠNJE DETE: Govorio je NEĆE MENE NIKO ODVESTI, a onda...Ne mogu sebi da oprostim!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track