Pastrmka sa porćem je neodoljiv specijalitet, a pravi se toliko lako, da ne možete ni da pretpostavite.
Ukus je očaravajući, a imaćete i obrok koji je veoma zdrav, te možete jesti bez griže savesti.
Sastojci:
3 pastrmke
2 čena belog luka
ruzmarin, peršunov list
maslinovo ulje
biber
morska so
4 krompira
1 paradajz
1 tikvica
2 šargarepe
2 zelene paprike
2 crvena luka
limun
Priprema:
1. U činiju sipati malo ulja, dodati morske soli, izdrobljen beli luk, naseckan peršunov list i ruzmarin. Tom smesom malo napuniti i istrljati ribu, pa je poređati u podmazan pleh.
2. Povrće iseći na krugove, pa ga uvaljati u marinadu od ulja i belog luka. Poređati ga po ribi i između nje. 3. Peći na 200 stepeni oko 40 min.
(Kurir.rs/Stil/T.J.)
Bonus video: