INTERNET JE POLUDEO ZA SIRENA USKRŠNJIM JAJIMA: Dobićete najlepšu šaru najlakšom metodom, a potrebno vam je samo malo mašte
Foto: Printscreen/YT/Single Girls DIY

nova tehnika farbanja

INTERNET JE POLUDEO ZA SIRENA USKRŠNJIM JAJIMA: Dobićete najlepšu šaru najlakšom metodom, a potrebno vam je samo malo mašte

Žena -

Za farbanje najlepših uskršnjih jaja ne morate da budete umetnici, samo vam je potrebno par stvari koje već imate.

Na Veliki petak se tradicionalno farbaju jaja, a ako želite da ove godine napravite nešto drugačije, predlažemo vam da isprobate ovu tehniku. Sigurno ste do sada farbali jaja u lukovini, prirodnim bojama, penom... Predlagali smo vam i da sa decom napravite "dinosaurus" jaja, a ove godine obradujte mališane i preslatkim jajima sa šarom koja izgleda kao rep sirene.

Sastojci:

  • jaja
  • ribarska mreža, dekorativna mreža, marama ili milje
  • gel boja za jaja
  • sirće
  • gumice

Recept za farbanje jaja mrežom:

Skuvajte jaja

Jaja stavite u šerpu, pa prelijte vodom i posolite. Vodite računa da ne puknu, a ako ubacite šibicu ili čačkalicu to se neće desiti.

Obojite jaja

Ohlađena jaja umotajte u milje, neku čipkanu maramu, dekorativnu mrežu ili ribarsku mrežu i vežite gumicom. U posude sipajte boje, vodu i u svaku posudu po kašiku sirćeta. Stavite jaja i ostavite nekih 20 minuta.

Obrišite ih uljem

Jaja izvadite iz posude i stavite na ubrus. Skinite mrežu ili maramu, pa ostavite da se osuše. Obrišite uljem i stavite u korpu.

( Kurir.rs / Stvar ukusa / T. B )

Bonus video:

00:36

Saša Popović o drvenom jaju za Uskrs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track